Meer amateurteams in KNVB bekertoernooi

Volgend seizoen zullen er maar liefst 68 amateurclubs mee doen aan de strijd om de KNVB-beker, dat heeft de KNVB laten weten. Dit seizoen deden er maar vijftig amateurteams mee aan het toernooi.

Om de nieuwe opzet mogelijk te maken wordt er een extra voorronde gespeeld op 17 augustus. Hieraan zullen 36 amateurverenigingen meedoen. De eerste ronde begint een week later op 24 augustus en hieraan zullen 42 teams deelnemen. Voor de profclubs, de kampioenen en de periodekampioenen van de Topklasse begint het bekertoernooi in de tweede ronde die eind september gepland.

Nieuwe Opzet

Clubs die uitkomen in de Tweede Divisie of de Topklasse zullen daarnaast niet langer meer deelnemen aan de districtsbeker. De clubs die namens onze regio kunnen uitkomen in het bekertoernooi zijn zaterdag Hoofdklassers Ajax en Swift, zondag Hoofdklassers De Dijk, OFC en JOS Watergraafsmeer en zondag Topklasser AFC

De KNVB liet een verklaring weten dat de topamateurclubs een aanwinst zijn voor het bekertoernooi. Dit seizoen schopte vijf amateurclubs het tot de achtste finale. Topklassers HHC Hardenberg en VVSB hebben zelfs de kwartfinales bereikt.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!