De Meer licht Real Sranang een pootje

Real Sranang is de koppositie in de zondag vierde klasse F kwijt. De ploeg van Virgil Trustfull ging op eigen veld verrassend onderuit tegen middenmoter De Meer en zag daardoor Nederhorst over de Amsterdammers heen gaan. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Real Sranang een achterstand van twee punten.

“Iedereen wil van de koploper winnen. Ploegen geven altijd iets extra’s. Daar hadden wij het vorige week tegen TOG moeilijk mee (1-1, red.) en nu weer. Deze twee tikjes hadden wij niet ingecalculeerd”, zei Trustfull. De oefenmeester gaf aan dat zijn ploeg belangrijke spelers mist vanwege blessures en schorsingen, maar dat mocht geen excuus zijn. “De Meer heeft het goed gedaan. De hele wedstrijd dubbele dekking en wij kwamen niet aan voetballen toe.”

Bovendien moest de thuisploeg na 41 minuten met tien man verder toen verdediger Sainy Faal aan de noodrem trok bij Ruben Peuchen. Ondanks het ondertal slaagde Real Sranang er nog in om op slag van rust op voorsprong te komen via de pas 15-jarige Westwoud. Lang kon het niet van de voorsprong genieten, want vlak na rust kwam De Meer op zeer fraaie wijze op gelijke hoogte. Doelman Lemy van Gom stond aan de grond genageld toen een voorzet van Danny Blom tot ieders verbazing rechtstreeks in het doel belandde: 1-1.

“Na de rode kaart ging het moeizaam bij ons. Wij moesten komen, maar konden er niet doorheen komen. Daarnaast gokte De Meer op de tegenaanval en dat liep goed.” In de laatste vijf minuten profiteerde De Meer optimaal van de geboden ruimte. Na een diepe bal van Jacco ter Voort schoot Peuchen de gasten aan de leiding. In de negentigste minuut bepaalde Tes Abbenhues de eindstand op 1-3 door raak te schieten uit een verre uittrap van doelman Tibo te Groen.

Doordat Nederhorst met 7-4 van TABA won, gaan zij er met de koppositie vandoor. “De druk ligt nu bij Nederhorst. Zij doen hun plicht door twee wedstrijden te winnen en wij laten dat na. We gaan ons best doen om de druk op te voeren, Nederhorst heeft ook nog een paar lastige wedstrijden.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse F.

Archieffoto boven: Mario Wormhoudt | Doelman Lemy van Gom

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)