Mees Snijder (Taba): “We moeten ook zelf de beuk erin gaan gooien”

Mees Snijder verliet afgelopen zomer zijn vriendenteam bij Overamstel om te gaan voetballen voor promovendus Taba. “Het was aan het begin even wennen, maar het bevalt goed.”

Taba kent een wisselvallig seizoen waarin goede en slechte resultaten elkaar in rap tempo afwisselen. Na een goede serie aan het begin van het seizoen werd de laatste weken alleen nog van De Meer gewonnen. “De laatste weken gaat het helaas wat minder en dat is jammer. We stappen bijna elke wedstrijd van het veld af met het gevoel dat we echt niet minder waren, maar we krijgen de doelpunten helaas te makkelijk tegen.”

Taba werd afgelopen seizoen kampioen in de vijfde klasse en het is voor de ploeg van Hans Zwaal even wennen aan het niveau. “Je merkt dat het voor het team wel wennen is in de vierde klasse. Foutjes worden hier eerder afgestraft.”

Toch ziet Snijder vol goede moed de tweede seizoenshelft tegemoet en heeft de 23-jarige middenvelder er het volste vertrouwen in dat Taba zich kan handhaven. Dan moet er wel veel strijd op de mat worden gelegd. “We moeten in eerste instantie naar beneden kijken en zorgen dat we de ploegen die nu onder ons staan, ook onder ons weten te houden. We hebben een jonge ploeg, die goed kan voetballen, maar daar ligt meteen ook onze zwakte. We hebben het fysiek moeilijk. Als we aan voetballen toekomen maken we het teams erg lastig. Vooral tegen ploegen die de beuk erin gooien hebben we het moeilijk. We horen soms ook van tegenstanders dat we te lief voor ze waren, dus we moeten de tweede seizoenshelft ook zelf de beuk erin gooien.”

Snijder wist dit seizoen tweemaal tot scoren te komen, waaronder deze schitterende vrije trap tegen Geuzen Middenmeer (3-1 nederlaag, red.)

Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)