Melissa van Buuren neemt na negen jaar afscheid bij Kadoelen

Melissa van Buuren heeft afgelopen zondag haar laatste wedstrijd voor de vrouwen van Kadoelen gespeeld. Ze nam afscheid met twee doelpunten in de met 0-5 gewonnen wedstrijd tegen De Meern. De pas 23-jarige linksbuiten, die negen seizoenen bij de club uit Amsterdam-Noord speelde, begint in januari bij de marine.

Van Buuren vindt het jammer dat ze moet stoppen. “Het liefst was ik blijven voetballen. In het begin ga ik bij de marine ook intern, dus ik kan het echt niet combineren. Ik blijf wel lid van de club. Als ik kan trainen, train ik gewoon mee. En mocht ik ooit weer meer tijd hebben, ga ik natuurlijk weer voetballen.”

De aanvalster speelde, op een jaar bij OSV na, van kinds af aan bij Kadoelen. Over haar hoogtepunt in de negen jaar hoeft ze niet lang na te denken. “We werden in één seizoen kampioen met zowel de Dames 2 als de Dames 1 (in 2012, red.). Dat was erg leuk om mee te maken. Later zijn we helaas weer gedegradeerd met het eerste, maar dat hoort er ook bij.”

Afgelopen seizoen deed Kadoelen in de tweede klasse E lang mee om de titel, maar het moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in Alcmaria Victrix. Op dit moment staat Kadoelen op een derde plaats. Afgelopen zondag werd De Meern met 0-5 verslagen. Van Buuren scoorde twee keer in haar afscheidswedstrijd. “Dat was wel bijzonder, ja. Na de wedstrijd liepen we zoals gewoonlijk uit. Toen moest ik even wachten en vormden ze een erehaag (zie onderstaand filmpje, red.). Dat was wel leuk. Er komt nog een kerstdiner. Ik denk dat er dan ook nog wel wat gaat gebeuren.”

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto’s: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)