Foto RickySportphotography | AFC hield Katwijk op een 1-1 gelijkspel.

Melvin Grootfaam blijft AFC trouw

Melvin Grootfaam is ook volgend seizoen te bewonderen bij AFC. De 26-jarige aanvaller heeft de Amsterdamse club toegezegd het shirt van de huidige nummer drie van de Tweede Divisie te zullen blijven dragen, ondanks belangstelling van andere clubs.

Mede dankzij een indrukwekkend doelpunt tegen TEC (3-2 overwinning, red.) informeerden in de afgelopen periode meerdere clubs naar hem. “Het is alleen nooit concreet geworden”, zegt Grootfaam daarover. “Bij AFC heb ik nog altijd een goed gevoel. Hier blijven had mijn prioriteit en de club wil mij graag behouden. Het was een goede keuze om hier in 2014 naartoe te gaan.”

In 2014 kwam hij in Amsterdam-Zuid terecht, na één seizoen bij Chabab. Daarvoor speelde hij twee jaar in de Jupiler League bij Telstar. “Toen kwam ik binnen als nieuweling, inmiddels gaat het veel beter en heb ik het nog meer naar mijn zin. Ik voel me hier gewoon lekker en heb de club toegezegd hier te blijven spelen. Maar in het voetbal weet je het nooit”, knipoogt hij, met de hoop op een terugkeer in het profvoetbal nog in zijn gedachten.

De komende weken zullen de Amsterdammers het zonder de linksbuiten moeten doen. Vanwege een natrappende beweging in de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis (1-1 gelijkspel, red.) werd Grootfaam voor zes wedstrijden geschorst. Half februari kan de aanvaller zijn rentree pas maken. “Dat is behoorlijk vervelend. Ik moet nog vijf wedstrijden toekijken. We hebben een goede selectie, dus het gat wordt goed opgevuld. En als ik terug ben, denk ik nog steeds van waarde te kunnen zijn voor AFC.”

Naast Grootfaam blijven ook verdediger Teun van Zweeden en middenvelder Glenn van Zoolingen bij AFC. Beide spelers kwamen afgelopen zomer over van Ajax, respectievelijk de A1 en de amateurs.

Foto boven: RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)