Foto Richard Mouw

Men United tegen Tottenham Hotspur

Men United, het amateurteam van Ronald de Boer, neemt het met Pinksteren tijdens de negende editie van de Copa Amsterdam in het Olympisch Stadion op tegen Tottenham Hotspur en de Braziliaanse clubs Fluminense en Cruzeiro. Inmiddels hebben ruim 1700 spelers zich opgegeven.

Dat is de uitkomst van de loting die gisteravond (woensdag) heeft plaatsgevonden in de Heineken Experience. Onder andere assistent bondscoach Danny Blind zorgde voor dat resultaat. In de andere poule zitten Ajax, Ajax Capetown en Borrusia Mönchengladbach en een nog nader bekend te maken ploeg.

Men United is een gelegenheidsteam dat bestaat uit amateurvoetballers uit heel Nederland tussen de zestien en 21 jaar.  Tot 15 april kan iedereen zich nog opgeven via copa-amsterdam.nl om kans te maken om in de selectie van De Boer te komen. Inmiddels hebben zich ruim 1700 spelers aangemeld. Veel spelers zijn afkomstig uit onze regio. Het is de bedoeling dat je via Facebook zo veel mogelijk stemmen verzamelend. Organisator Sander Mallie: “ De strijd is nog lang niet gestreden. Spelers hebben nog meer dan twee weken om stemmen te werven en zich zelf in de voorlopige selectie te krijgen. Uit iedere linie zullen we honderd spelers uitnodigen. Zelfs als je je nu inschrijft heb je nog alle tijd.”

Foto Richard Mouw: Danny Blind zorgt middels een schot in het doel voor de start van de loting
Foto Richard Mouw: Danny Blind zorgt middels een schot in het doel voor de start van de loting

Ronald de Boer zal met zijn Amsterdamse assistenten (Charles Loots, Jack Honsbeek, Hans Bergsma en Dennis Nederlof) op 24 april 325 spelers bekijken op Sportpark de Toekomst. Loots: “ Dan brengen we de selectie terug naar vijftig spelers en op 1 mei maken we de groep definitief bekend. Ik denk dat er wel wat Amsterdammers in zullen zitten.”

Direct na de bekendmaking zal Men United op trainingskamp gaan. Op donderdag 2 mei speelt men United haar eerste oefenwedstrijd tegen zaterdag eerste klasser SV Marken. Op 18,19 en 20 mei is dan het toernooi in het Olympisch Stadion. Hoofdcoach Ronald de Boer reageerde lachend op de loting: “ We gaan ons ingraven. Nee we gaan er gewoon van genieten. Het is voor iedere speler een fantastische beleving. Voor ons wordt het een hele klus om een goede selectie samen te stellen maar ik heb heel veel zin in deze uitdaging.”

Foto boven Richard Mouw:: Ronald de Boer en Danny Blind tijdens de loting van de Copa Amsterdam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)