Home / Algemeen / Met derbywinst zet De Dijk grote stap naar handhaving

Met derbywinst zet De Dijk grote stap naar handhaving

In de strijd om handhaving heeft De Dijk zaterdagmiddag in de derby met Swift, dat al nergens meer voor speelde, uitstekende zaken gedaan. Na ongeveer een uur spelen maakte Dihailey Darnley de enige goal van het duel.

De Dijk kreeg al vroeg in de wedstrijd diverse goede mogelijkheden om de score te openen. Zo raakte Abraham Misehouy de paal en werd even later een inzet van dezelfde speler geblokt. Tussendoor was ook Swift gevaarlijk geweest met een inzet van Carlos Groen, waarop Max Klink goed redde. Met een kwartier op de klok kreeg De Dijk de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Nadat Darnley werd vastgehouden ging de bal op de stip. De aanvaller besloot de penalty zelf te nemen, maar dat bleek geen juiste beslissing. Zijn inzet was te zacht en werd eenvoudig gepakt door Darrin de Meza.

Daarna was De Dijk het even kwijt, de teleurstelling was zichtbaar en er volgden kansen voor Swift. Een schot van Groen spatte uiteen op de kruising en na een klein half uur mocht ook Swift vanaf elf meter aanleggen. Aanvoerder Daan Sutorius wist echter ook niet te scoren vanaf de stip en zo bleef het 0-0. Voor rust volgde er aan beide kanten nog een kans. Kaya IJsendijk stichtte met een kopbal gevaar en namens Swift was Noa Benninga gevaarlijk. Zijn knal van afstand werd door Klink goed uit het doel getikt.

Na rust bleef De Dijk zoeken naar de goal en die viel na een uur. Na een solo stuitte Darnley eerst nog op De Meza, maar in de rebound was het raak: 1-0. De goal leek bevrijdend voor De Dijk, maar zeker ook voor Darnley zelf. De jonge aanvaller was daarna nog meerdere malen gevaarlijk. Uit een van die situaties ontstond een vrije trap voor De Dijk vanaf 5 meter. Een voorzet van Darnley werd door Daan Siegerist teruggespeeld naar De Meza, die de bal met de hand oppakte. Met elf man van Swift op de lijn lukte het De Dijk echter niet om er 2-0 van te maken. In de slotminuut was het nog even billen knijpen toen Groen voor het doel opdook, maar zijn poging eindigde in het zijnet.

Daarmee bleef het 1-0 en klimt De Dijk weer naar een veilige plek op de ranglijst. Er is echter nog niets beslist, want Putten zou de Amsterdammers in de laatste speelronde nog kunnen passeren. De Dijk gaat op bezoek bij het al gedegradeerde Nijkerk, voor Putten wacht een duel met EemdijkBekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Hoofdklasse Zaterdag B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)