Met regisseur Gundogdu pakt De Dijk eindelijk weer zege

Hoofdklasser De Dijk heeft eindelijk weer een overwinning geboekt. De ploeg van Juan Fernandez Coto versloeg RKAVV met 5-0. Het laatste half uur speelde de Amsterdammers met tien man omdat Benfiquera rood kreeg.

“Eindelijk” waren de eerst woorden van de winnende trainer. “Het eigenlijk vorige week tegen DHC al moeten gebeuren maar ik ben blij dat het vandaag wel gelukt is. Coto: “Ik heb maar liefst zeven geblesseerde spelers die ik lange tijd kwijt ben. De afgelopen week kwamen daar nog twee basisspelers bij. Tim Ruder liep tegen DHC en gebroken botje in zijn enkel op en Ivo de Heus liep op training een spierscheuring op.”

Foto Rob Beense: Alje Wiltenburg zorgt voor de 2-0

Met tweede elftal speler Yusef Abdelhadi in de spits begin De Dijk voortvarend en het as dan ook de 23-jarige aanvaller die de ban brak. Na twaalf minuten  reageerde hij attent op een schot van Gundogdu (1-0).  Na 25 minuten was Gondugdu werd betrokken bij een treffer. De spelmaker na m de corner die door Alje Wiltenburg bij  de eerste paal werd binnengetikt.

Na rust zorgde een mooie aanval via de rechterkant voor de 3-0. Mostapha EL Aamrani legde terug op Chakib Tayeb die weer af gaf op Gundogdu. De mee opgekomen Said Bentohami haalde verwoestend uit en zorgde voor de 3-0. Er leek niets aan de hand voor de thuisploeg tot dat Benfiquera de rode kaart kreeg na een overtreding op de middenlijn.

Foto Rob Beense: Fuat Benfiquera kreeg na een uur spelen de rode kaart

RKAVV zocht wat meer de aanval en ging man op man spelen. Dat leverde De Dijk veel ruimte op en met een aantal snelle en behendige aanvallers liep De Dijk eenvoudig uit naar 5-0.  Gundogdu bekroonde zijn goede spel met de 4-0 en El Aamrani mocht zijn eerste doelpunt van het seizoen maken  door vlak tijd de 5-0 te maken.

Foto Rob Beense: Mostapha el Aamrani schreeuwt het uit nadat hij zijn eerste goal van het seizoen heeft gemaakt

Coto: “ We hebben, ondanks de blessures, de weg naar boven ingeslagen. Volgende week op het kunstgras bij Nieuwenhoorn moeten we deze weg voortzetten.” De Dijk klimt door de overwinning naar de achtste plaats. Koninklijke HFC won de eerste periode door VOC met 1-3 te verslaan.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de hoofdklasse.