De Meteoor steelt de punten bij Vlug & Vaardig

Door een gelukkige 1-2 overwinning op bezoek bij middenmoter Vlug & Vaardig blijft De Meteoor goed in het spoor van koploper Buiksloot. De ploeg van Wesley Venema volgt op vier punten met één wedstrijd minder gespeeld in de zaterdag vierde klasse B. In de Amsterdamse derby was Jalal Elouargui met beide doelpunten de matchwinner voor de gasten.

Vlug & Vaardig had in de eerste helft een licht veldoverwicht. In de openingsfase kreeg de thuisploeg een aantal goede kansen, maar De Meteoor had achterin de zaken goed op orde. Tot de 33ste minuut. Na een mooie actie opende Gerben Bolt verdiend de score voor de ploeg van Edwin van der Raad: 1-0. Niet veel later had het zomaar 2-0 kunnen staan. Een inzet van Leroy Hardenberg werd echter goed gekeerd. In plaats van de 2-0, kwam De Meteoor vlak voor rust op gelijke hoogte. Jalal Elouargui profiteerde optimaal van slordig uitverdedigen van de thuisploeg: 1-1.

Na de rust was Vlug & Vaardig wederom veel op de helft van de gasten te vinden om weer op voorsprong te kunnen komen. De kansen die de ploeg creëerden, werden echter soms op ongelukkige wijze om zeep geholpen. Het veldoverwicht van de thuisploeg werd uiteindelijk niet beloond. Waar de tegenaanvallen van De Meteoor in eerste instantie nog niet gevaarlijk genoeg waren, prikte Elouargui acht minuten voor tijd met een mooie lob de 1-2 binnen. Deze stand trok De Meteoor, ondanks een aantal goede kansen voor Vlug & Vaardig, over de streep.

De Meteoor-trainer Wesley Venema erkende na afloop dat zijn ploeg had gemazzeld op Sportpark Ookmeer. “Wij hebben op werklust de winst binnen gehaald, maar Vlug & Vaardig had recht op een gelijkspel en misschien wel meer.” Dat zag ook Edwin van der Raad (Vlug & Vaardig): “Wij hadden de betere kansen, alleen maken de doelpunten niet. Dat zij in de slotfase alsnog toesloegen, was best wel zuur, maar dat is ook voetbal.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse B.