Meteoor wint clash tegen IVV

Meteoor heeft drie punten overgehouden aan de derby tegen IVV. De club uit Amsterdam-Noord wist in de tweede helft een 1-0 achterstand om te buigen in een 2-3 eindstand tegen de ploeg uit Landsmeer. Omdat Fortuna Wormerveeer ook won is de eerste periodetitel nog niet vergeven aan De Meteoor.

3

Dat deze uitslag na negentig minuten op het scorebord stond, lag volgens IVV-trainer Adri Looyen vooral aan de inefficiëntie van zijn eigen ploeg. “In de eerste helft waren we veruit de beste ploeg en creëerden we flink wat kansen. Het is jammer dat we maar met 1-0 de rust ingingen. Het had 4-0 voor ons kunnen staan, maar het ontbrak bij ons aan rust voor de goal.”

1

Gerrie Breugem, trainer van Meteoor, is het eens met zijn collega. Spreken over gestolen punten wilt hij echter niet.  “In eerste instantie durfde ik niet eens te juichen dat we hier hebben gewonnen. Na de eerste helft hadden we het ook totaal niet verwacht, maar we hebben onszelf fantastisch herpakt. Dat doen wij ook zelf. Daarom vind ik niet dat je het een gestolen winst mag noemen”, aldus de blije trainer.

Het eerste kwartier na de rust zorgde voor de ommekeer in de wedstrijd. Eerst wist Marco Hansen het doel te vinden uit een corner, waarna Nolano Montblanc uit een counter en Mike Huisman met een schitterend afstandsschot voor de 1-2 en 1-3 zorgden. Jeffrey Gits, tevens de maker van de 1-0, zorgde uiteindelijk nog voor de aansluitingstreffer, maar dat wist de punten niet in Landsmeer te houden.

2

Door de overwinning staat Meteoor gedeeld bovenaan met Fortuna Wormerveer, dat vandaag met 2-1 van Westzaan wist te winnen. Fortuna heeft nog wel één wedstrijd minder gespeeld, waardoor de periodetitel volledig in hun handen ligt. IVV volgt op vier punten van de koplopers.

bank meteoor feest

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3B.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)