Michael Buth schiet Buitenboys langs puntloos Amstelveen

Zaterdag derdeklasser Buitenboys heeft Amstelveen de derde competitiezege van dit nog prille seizoen bezorgd. Diep in blessuretijd won de ploeg van Patrick Bal met 3-4, door een laat doelpunt van Michael Buth.

Het begon allemaal goed voor Amstelveen. De thuisploeg was de bovenliggende partij en dat betaalde zich na 21 minuten uit met de openingstreffer. Furgel Fabies kopte een hoekschop van Hicham Lechkar snoeihard achter Buitenboys-doelman Rick van Dekken. Drie minuten later was de stand alweer gelijkgetrokken. Een uithaal van Colin van der Hoorn viel bij de verre paal binnen.

Buitenboys kwam vervolgens zelfs aan de leiding. De Amstelveense verdediging ging niet vrijuit, gaf teveel ruimte weg en Michael Buth stond aan het eind van een soepele aanval: 1-2. Nog voor de rust dacht Amstelveen op gelijke hoogte te komen, na een treffer van Maxim Perels. Dit doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Na een uur spelen moest de thuisploeg verder met tien man vanwege een rode kaart voor Lechkar. Veel profijt had Buitenboys niet van het overtal, want vijf minuten na die rode kaart kon ook Van der Hoorn (twee keer geel) vroegtijdig douchen. Uit de vrije trap die daaruit volgde, kopte Jochem van Leeuwen de gelijkmaker binnen. Drie minuten later deed Fabies hetzelfde en bracht hij de Amstelveners met zijn tweede van de middag weer aan de leiding: 3-2.

Die voorsprong hield overigens niet lang stand. Nog geen minuut na de 3-2 was het alweer gelijk door Tim de Vaal. Beide ploegen bleven met tien man voor de overwinning gaan, waardoor er aan beide kanten ook gaten vielen. De wedstrijd verdiende geen winnaar, maar die kwam er wel. In de vierde minuut van de blessuretijd kreeg Buth de ruimte om uit te halen en zijn verwoestende knal vanaf 25 meter verdween in de kruising: 3-4.

Met zes punten uit de eerste drie wedstrijden is Buitenboys goed van start gegaan. Voor Amstelveen ziet het er heel anders uit: de degradant is nog puntloos. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek