Home / Algemeen / Michael Buth (Buitenboys) klaar voor kampioensduel: “Het kriebelt”

Michael Buth (Buitenboys) klaar voor kampioensduel: “Het kriebelt”

Hij streed vorig seizoen met Forza Almere nog tegen degradatie uit de derde klasse, maar dit jaar beleeft Michael Buth bij Buitenboys een geweldig seizoen. De spits heeft al bijna dertig keer gescoord en kan komende zaterdag op bezoek bij Hertha de titel in de zaterdag vierde klasse E binnen slepen. “Het kriebelt al een aantal weken”, vertelt Buth.

Buitenboys is dit seizoen in competitieverband nog ongeslagen (zeventien zeges en drie remises). Daarnaast heeft de ploeg al bijna honderd keer gescoord. Afgelopen weekend werd FC Amsterdam met 5-0 verslagen. “De laatste weken begint een mogelijk kampioenschap echt te leven binnen onze ploeg”, aldus Buth.

Coach Larbi Essabar, die onlangs heeft verlengd, heeft de beschikking over een uitgebalanceerde selectie. “Weinig teams in deze klasse hebben de beschikking over een brede selectie”, legt de spits uit. “Als wij blessures hebben kunnen wij dat makkelijk opvangen. Daarnaast wordt er wekelijks keihard getraind en zijn alle spelers gemotiveerd.”

Een ander wapen van de Almeerders is het uithoudingsvermogen. “Conditioneel zijn wij meestal sterker dan de tegenstander. Daardoor kunnen wij het vaak na rust definitief afmaken.”

De 27-jarige Buth is ook tevreden over zijn eigen spel. “Heel het seizoen ben ik al blessure vrij. Dat is erg fijn, want het is lang geleden dat ik alle wedstrijden in een competitiejaargang heb kunnen spelen.”

“Soms denk ik terug aan vorig seizoen, waarin ik met Forza degradeerde uit de zondag derde klasse. Extra vervelend is dat Forza ook dit seizoen onderaan staat, maar komend weekend staat alles in het teken van de drie punten op bezoek bij Hertha. Hoe eerder we kampioen zijn, hoe beter. Maar laten we niet te vroeg juichen.”

Send this to a friend