Mick van Moerkerk schiet WVHEDW naar veilige plek

WVHEDW staat weer boven de nacompetitiestreep van de zaterdag eerste klasse A. Tegen Zwaluwen’30 hielden de Amsterdammers voor het eerst dit seizoen de nul en bleek een doelpunt van Mick van Moerkerk voldoende voor de volle buit: 1-0.

Sommige supporters hadden al na zeven minuten naar huis kunnen gaan nadat Van Moerkerk een goede rush bekroonde met de openingstreffer. Het was, zo bleek later, ook de enige goal van de wedstrijd. Daarna voerde Zwaluwen’30 de druk op, zonder echt grote kansen op een gelijkmaker te creëren. “Er was een hoop gedoe rond de zestien en we kwamen een paar keer goed weg”, zei interim-trainer Sjaak Tersteeg.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Wel kreeg de thuisploeg in de omschakeling een paar grote kansen op de definitieve genadeklap. Van Moerkerk verzuimde tot twee keer toe het duel vroegtijdig te beslissen en ook invaller Ashraf Azzouz – was vorige week tegen Huizen (2-2) geschorst en begon nu op de bank – slaagde hier niet in. “Dan blijft het tot de laatste minuut spannend. Maar we hebben verdiend gewonnen.”

Door de zege is WVHEDW naar de tiende plek geklommen. Dat niet alleen: de Amsterdammers voeren zelfs de periodestand aan. Van een Tersteeg-effect wil de interim-trainer niks weten (‘gelul’) en ook met de derde periode is hij niet bezig. “Natuurlijk gaan mensen er grapjes over maken. Als wij straks veilig zijn, waar we onze stinkende best voor doen, is het seizoen voor mij al geslaagd.”

Volgende week kan WVHEDW een grote stap zetten richting handhaving, op bezoek bij de nieuwe nummer voorlaatst FC Aalsmeer. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Archieffoto: Jan Vonk