Sander Middelbeek - Foto: Rob van Vliet

Middelbeek ook komend seizoen trainer van Ajax zaterdag

Sander Middelbeek is ook komend seizoen de trainer van Ajax zaterdag. De trainer nam halverwege vorig seizoen het stokje over van Detlef le Grand en heeft nu zijn contract met een seizoen verlengd. Assistent-trainer Sergio Cameron zal de club deze zomer wel verlaten, hij gaat op zoek naar een uitdaging als hoofdtrainer.

Na 15 duels bezet Ajax de tiende plaats in de Vierde Divisie Zaterdag B. Middelbeek blikt op ajaxzaterdag.nl terug op de eerste seizoenshelft: “Ons project loopt buiten de lijnen heel goed, maar binnen de lijnen nog niet goed genoeg. Dat zorgt dus voor een tweeledig gevoel. Met buiten de lijnen bedoel ik dat er een herkenbare groep spelers staat, waarvan veel jongens met een Ajax verleden èn dus DNA. Spelers die binnen Ajax een opleiding volgen via de Ajax Coaching Academy, stage lopen binnen onze
jeugdopleiding, een rol hebben binnen een commissie en ingezet worden voor projecten van Ajax, zoals de Ajax Foundation, S ‘Cool en Partnerclubs. Daar ben ik zelf ook bij betrokken en het is mooi om te zien hoe onze spelers zich daar presenteren en zich persoonlijk en maatschappelijk ontwikkelen. Binnen de lijnen moeten we concluderen dat het nog niet goed genoeg is. Intern zijn daar de oorzaken wel van bekend en zal dat er voor zorgen dat we ons beleid gaan bijstellen. We hebben nu vier keer verloren en met datzelfde aantal staan DETO en DHSC op een 2e en 3e plaats. Ons probleem zit vooral in het feit dat we een aantal wedstrijden gelijk hebben gespeeld waar we aan de winnende hand waren, maar die we toch niet in winst wisten om te zetten. Dat heeft veel kostbare punten gekost.”

Voor de tweede seizoenshelft hoopt Middelbeek dus op verbetering: “Over de doelstellingen gaan we het met elkaar op trainingskamp over hebben. Maar wat mij persoonlijk betreft gaat het dan in de basis over: Meer winnen, minder gelijk spelen en minder verliezen. Over hoe dat moet gaan we het samen hebben. Dus met de hele staf en spelersgroep.” Ajax hervat op 3 januari de training weer.

Foto: Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)