Middelbeek: “We kunnen de punten allebei goed gebruiken”

Voor JOS Watergraafsmeer staat er komende zondag een lastige thuiswedstrijd tegen Magreb’90 op het programma. De ploeg van Sander Middelbeek neemt het dan in eigen huis op tegen de koploper van de Hoofdklasse. “Het gaat een moeilijke wedstrijd worden, dat weten we zeker. De vorige wedstrijd is geëindigd in 0-0 maar ik was zeer onder de indruk van Magreb”, aldus Middelbeek.

In de uitwedstrijd tegen Magreb was keeper Mitchel Dijkstra de grote man van de wedstrijd. Met een aantal uitstekende reddingen zorgde de keeper ervoor dat JOS alsnog een punt overhield aan de ontmoeting. Maar aangezien Dijkstra afgelopen zondag een rode kaart pakte in de wedstrijd DHC moet Middelbeek het zondag doen zonder zijn vertrouwde sluitpost. “Die moeten we helaas missen. Maar gelukkig hebben we in Colby Harmon nog een hele goede keeper. Hij kan zeker het niveau aan.”

Om aanstaande zondag met een overwinning van het veld te stappen zal JOS volgens Middelbeek effectiever moeten omgaan met de kansen. “De kansen die we krijgen zullen erin moeten gaan om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Als we net als vorige keer de nul weten te houden dan komt het goed. Ik weet zeker dat we kansen zullen krijgen en onze spitsen zijn op dit moment in vorm.”

Niet alleen Magreb kan de punten zondag goed gebruiken. De Utrechters moeten winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap terwijl JOS nog maar een paar puntjes nodig heeft om zich veilig te spelen. “We kunnen de punten allebei goed gebruiken. Wij om veilig te spelen, zij voor het kampioenschap. Maar dat betekend dat er ook veel ruimte op het veld komt. Ik wil het liefst zo vroeg mogelijk in het seizoen veilig zijn en zondag is daarvoor de eerste kans. We krijgen daarna ook nog drie kansen om punten te pakken maar dat willen we zondag ook zeker doen”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Archief HAV

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!