Mijlpaal voor Dennis Kaars: 200 doelpunten

Voor Dennis Kaars was de 0-2 van afgelopen weekend een hele bijzondere. De aanvaller van De Dijk maakte in de uitwedstrijd tegen ADO’20 zijn tweehonderdste doelpunt in het amateurvoetbal.

Het was een bevrijdende treffer, want de spits stond al drie wedstrijden droog. Zijn laatste doelpunt maakte hij tegen DHC (29 november). “Dat was zeker een opluchting. Ik wist al een tijdje dat ik de tweehonderdste kon maken, dus dat speelt toch allemaal mee. Ik had daarvoor ook al een behoorlijk aantal kansen gehad. Bovendien was het ook de 0-2, waardoor de zege binnen was. Iedere wedstrijd wil ik scoren ook om bovenaan de topscorerslijst te blijven staan en misschien die reis naar Barcelona te winnen.”

De spits begon zijn carrière bij de senioren in het seizoen 2006/2007 bij Monnickendam waar hij in het eerste seizoen “slechts” zes keer trefzeker was. Toch was meteen duidelijk dat de aanvaller over genoeg scorend vermogen beschikt. “Ik kan me goed herinneren dat ik in de wedstrijd tegen EDO drie goals in een helft maakte en ook de treffer tegen Castricum staat me nog bij. Die wedstrijd was bepalend voor wie er nacompetitie moest spelen en door mijn goal wonnen we met 1-0.”

Bekijk hieronder een compilatie met doelpunten van Dennis Kaars

Na een jaar Monnickendam verhuisde Kaars naar HBOK, waar hij in zijn debuutseizoen meteen dertig goals maakte en na vier seizoenen en 97 goals de overstap maakte naar Ajax. Toch staat Kaars vooral bekend om zijn intikkers en het feit dat hij er op de belangrijke momenten staat. “Ik heb in de jeugd een keer van eigen helft gescoord, maar ik denk dat ik het inderdaad moeten hebben van op de goede plek staan en mijn loopacties. Ik vind het ook minder belangrijk om een mooie goal te maken. Als je een mooie goal maakt, maar je verliest, ben je het al snel vergeten. Van een belangrijke goal kan je nog een week nagenieten.”

Na ook een vruchtbare periode bij Ajax streek de doelpuntenmaker neer bij De Dijk. Met zijn 27 jaar hoopt Kaars nog richting de driehonderd te gaan. “Ik denk dat ik nog wel vijf jaar op niveau kan voetballen. Als ik er twintig per jaar inschiet gaan we de 300 dus wel redden, en misschien zelfs nog wat erbij. Het is een mooi streven.”

[table “53” not found /]

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto: Hans Oedekerk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)