Mike Boelee (oud RODA’23) zit op zijn plek in de Bollenstreek

Voormalig RODA’23-speler Mike Boelee was afgelopen zaterdag weer even te bewonderen op een voetbalveld in onze regio. Met zijn club Ter Leede was de 26-jarige verdediger met 0-2 te sterk voor Ajax. Sportpark de Toekomst is geen onbekend terrein voor Boelee. In de jeugd van AZ vertoonde hij er geregeld zijn kunsten tegen de jonkies van de Amsterdamse club.

“Het is leuk om hier weer terug te zijn. Veel mensen uit de buurt kwamen kijken. Vrienden en ook jongens met wie ik samen heb gespeeld bij Ter Leede zoals Teddy Janssen (tegenwoordig JOS/Watergraafsmeer red.). Het is lekker dat je dan ook wint hier”, is Boelee enthousiast.

De in Amsterdam geboren Boelee groeide op in Amstelveen, waar hij als jonge pupil bij RODA’23 begon met voetballen. Daar werd hij in de D-junioren ontdekt door AZ. Hij doorliep verschillende jeugdelftallen bij de profclub, maar brak uiteindelijk niet door tot het vlaggenschip. Boelee werd in het seizoen 2010-2011 nog verhuurd aan Telstar, zonder veel succes.

2012-boelee-in-actie-bij-roda23
Foto Jos Spitteler | Mike Boelee tijdens zijn periode bij RODA’23 in actie tegen FC Weesp. 

Verrassend genoeg keerde hij daarna terug bij RODA’23, dat toen uitkwam in de zondag tweede klasse. “Dat was een jaar leuk, maar ook niet langer. Ik was 21 jaar, wilde nog hogerop en toen belde Henk Wisman mij of ik bij Ter Leede kwam spelen. Ik wist niet eens waar het lag. Nu speel ik er nog steeds met veel plezier. Het voetbal in de Bollenstreek is heel anders dan in Amsterdam. Veel meer publiek, veel meer beleving. Het is super om daar te spelen.”

Bij de Sassenheimers is Boelee nog lang niet uitgekeken en wil hij weer richting de top van de amateurs. Ter Leede speelde drie seizoen geleden tenslotte nog in de toenmalige Topklasse. “Dit seizoen moeten we mee doen om de bovenste plaatsen, om de play-offs af te dwingen. Ter Leede wil spelen in de competitie waar de meeste clubs in de Bollenstreek spelen en dat is de Derde Divisie. Daar moeten we zo snel mogelijk naar toe. Hoe maakt niet uit. We moeten er naar toe.”

20161029-mike-boelee-bobby-bosma
Foto HAV |Mike Boelee wacht af wat Bobby Bosma van Ajax met de bal doet. Foto HAV |

Daar heeft Boelee dit jaar een nog prominentere rol in gekregen. “Ik ben sinds dit seizoen aanvoerder. Vorig waar was ik daarin de tweede keus. Rydell Kewal was vorig seizoen nog onze eerste aanvoerder. Die is naar OFC gegaan en het is dan een logisch dat je een plekje opschuift. Het bevalt prima, maar die extra verantwoording met of zonder band draag ik toch wel.”

Tegen Ajax kwam de oud-prof met zijn ploeg niet echt in de problemen. “We begonnen goed en Ajax kwam er niet aan. Na die 0-1 zakten wij wat terug en zie je dat Ajax een goed voetballende ploeg is. Maar we hebben weinig kansen weggegeven en het was een verdiende overwinning”, aldus Boelee, die de week daarvoor in de beker met Ter Leede de amateurs van een Rotterdamse profclub uitschakelde. “Wie kan er nou zeggen dat hij in een week tijd van Feyenoord en Ajax heeft gewonnen.”

Tekst: Justin Crombeen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!