Mike Brantjes (OFC) velt oude club ADO’20

OFC is weer helemaal terug in de strijd om de derde plek in de Derde Divisie. Na twee onnodige gelijke spelen op rij won de ploeg van Yuri Rose met miniem verschil van concurrent ADO’20. Een doelpunt van Mike Brantjes, oud-speler van de Heemskerkers, bleek voldoende voor de drie punten: 0-1.

Op een moeizaam begin na, waarin OFC geen grip kreeg op het middenveld, gaven de Oostzaners weinig tot niets weg. “Na een minuut of vijftien kregen wij een overwicht en vond ik ons gedurende de eerste helft echt een klasse beter dan ADO’20”, zei Rose. Het resulteerde na ruim een halfuur spelen in de openingstreffer. Uit een vrije trap van Tom Noordhoff kopte Mike Brantjes bij de tweede paal de 0-1 binnen.

In de tweede helft werd de harde wind een spelbreker voor de gasten. “ADO’20 wilde hiervan profiteren en ging opportunistischer spelen. Wij hebben heel goed verdedigd en niets weggegeven. We hebben de voorsprong volwassen over de streep getrokken, al hadden we in de counter ook wel de 0-2 mogen maken.” Oog-in-oog met de doelman was Noordhoff echter niet trefzeker.

Vooral de wijze waarop OFC na de rust standhield, stemde Rose tevreden. “Nu blijkt dat wij ook fases in de wedstrijd op onze verdediging kunnen leunen. Daar ben ik geen fan van, maar soms is het weleens nodig. Dat zag er nu goed uit, want we zijn niet in de problemen gekomen.”

De Oostzaners doen bovendien goede zaken. Zij delen de vierde plaats met JVC Cuijk en ADO’20, terwijl nummer drie Quick (twee punten voorsprong, red.) binnen handbereik is. Volgende week krijgt OFC middenmoter Dongen op bezoek. De uitwedstrijd werd met klinkende cijfers gewonnen: 0-7.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie.

Foto: Leo Tillmans

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC