Mike Kolf na zeventien jaar weg bij Zeeburgia

Mike Kolf en Zeeburgia hebben gisteren (dinsdag) besloten de samenwerking na dit seizoen te beëindigen. Kolf was maar liefst zeventien jaar verbonden  aan de club. De laatste jaren was hij naast hoofd jeugdopleiding ook verantwoordelijk voor het eerste elftal. Kolf:” Ik ben erg teleurgesteld.”

Onder de leiding van Kolf promoveerde Zeeburgia twee jaar geleden van de tweede naar de eerste klasse. Vorig seizoen liep het promotie naar de hoofdklasse net is. Dit seizoen gaat het een stuk minder en staat Zeeburgia op de laatste plaats in de eerste klasse A. Lees hier het verhaal van het bestuur van Zeeburgia.

Kolf: “Op 6 januari hebben we een eerste gesprek gehad met elkaar en toen zag het er positief uit en spraken we over de plannen voor komend seizoen. Na de ledenvergadering op 21 januari was de stemming ineens omgeslagen en werden er allerlei oude verhalen naar boven gehaald van wel tien jaar geleden en werden er de nodige roddels verteld.  Uiteindelijk hebben we gisteren (dinsdag, red.) besloten om in goed overleg uit elkaar te gaan. Het gesprek heeft nog geen kwartier geduurd. Er was geen opening meer. Ik ben erg teleurgesteld.”

Het bestuur is Kolf dankbaar wat hij voor de club heeft betekend. In een persbericht schrift het bestuur: “Ondanks zijn grote verdiensten voor de vereniging werd gaande weg duidelijk dat het verschil in visie en werkwijze toekomstige samenwerking zou gaan bemoeilijken. Hierdoor werd afscheid nemen helaas onvermijdelijk.”

Mike Kolf3

Onder Kolf als hoofd jeugdopleiding braken veel spelers door nar het betaalde voetbal. Onder andere Adam Maher ,Luciano Narsingh en Joshua Brenet (allen PSV) haalden allemaal vanuit de opleiding van Zeeburgia het betaalde voetbal.

Kolf: “ Ik heb dus veel geld verdiend voor de club. De club staat er nu financieel goed voor. Zeeburgia is een heel groot deel van mijn leven en ik vind het erg jammer dat we nu uit elkaar gaan. Ik zal natuurlijk wel het seizoen afmaken. Veel spelers wilden gisteren al direct weggaan omdat ze boos zijn dat mijn contract niet verlengd wordt. Ik heb gezegd dat ze gewoon moeten komen trainen en dat we het seizoen op een goede manier af moeten maken en zorgen dat we niet degraderen.”

De toekomst van de club is op dit moment onduidelijk. Kolf verwacht dat er veel trainers de club zullen verlaten. Kolf: “Bij mij hebben al zeventien trainers aangegeven dat ze ook gaan stoppen. Ik heb die trainers gehaald en opgeleid. Zeeburgia moet snel duidelijkheid verschaffen en met die trainers om de tafel gaan voordat iedereen wegloopt.. Ik wil zeker niet met modder gaan gooien maar Zeeburgia moet snel actie ondernemen anders gaat het mis”

Over zijn eigen toekomst maakt Kolf zich geen zorgen. Kolf: “ Ik ben al door diverse clubs gebeld of ik daar de jeugdopleiding wil doen maar voorlopig laat ik alles even bezinken. Ik wil graag ook hoofdtrainer blijven.  Het kan ook zijn dat ik bij twee verschillende clubs aan de slag ga, maar voorlopig beslis ik dus even niets en richt ik me dus op Zeeburgia. We moeten gewoon in de eerste klasse blijven.

Later hier het verhaal van voorzitter Rob Theunisse

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)