Foto de Brugkrant.nl: Voorzitter Rob Theunisse

Theunisse: “ Zeeburgia moet weer een verenging worden. ”

Het bericht dat Mike Kolf en Zeeburgia na zeventien jaar afscheid van elkaar nemen is ingeslagen als een bom in de Amsterdamse voetbalwereld. Dinsdagavond nam Zeeburgia  die beslissing . Kolf was teleurgesteld. Voorzitter Theunisse zegt dat het tijd is voor een nieuwe koers, maar ook dat deze beslissing hem veel pijn doet.

Theunisse: “Laat ik beginnen dat het in mijn negen jaar als bestuurslid van Zeeburgia de zwaarste beslissing is geweest die ik heb moeten nemen, Ik heb er wakker van gelegen. Mike heeft heel veel voor de club gedaan en zoals we al eerder publiceerden op de website ben ik Mike heel erg dankbaar voor wat hij voor de club gedaan heeft. Ik zie het als een huwelijk. Het houdt een keer op. Het gaat een hele tijd goed (zeventien jaar, red) en nu gaat het niet meer. Ik vind het verschrikkelijk voor Mike. Hij was dag en nacht bij de club.”

Kolf gaf gisteren (woensdag) zelf in zijn interview aan dat er veel mensen en trainers de club nu zullen verlaten. Lee hier het hele interview. Ook Het Amsterdamsche Voetbal krijgt veel reacties binnen over het vertrek van Kolf. Theunisse: “ We hebben 650 leden en afgelopen zomer hadden we 400 mutaties. En dat gebeurt ieder jaar. We zijn een passanten vereniging geworden dus dan klopt er iets niet. Dat willen we niet zijn. We willen een nieuwe richting in. Dit besluit heeft dan ook niets te maken met het eerste elftal.”

Kolf NIEUW

De club staat bekend om het opleiden van jeugdspelers. Veel spelers vertrokken de afgelopen jaren naar betaald voetbal organisaties. Adam Maher en Luciano Narsingh zijn twee bekende voorbeelden. Theunisse: “Als Zeeburgia zijn we dat altijd al geweest. Ik las onlangs een artikel in het ‘Geheugen van Oost’ dat we in 1953 al gezien werden als de opleidingsclub van Amsterdam. Dat zal ook niet veranderen maar het lijkt er nu o dat we een opleidingsbedrijf zijn geworden in plaats van een vereniging. We moeten weer een vereniging worden.  De scouts zullen heus wel blijven komen.  Nu staan er bij de wedstrijden acht scouts te kijken. Dat mag van mij best wel wat minder worden. Dit is een beetje ‘te’.”

Zeeburgia zonder Mike Kolf zal wel even wennen worden. Theunisse: “ Over de opvolging maak ik me geen zorgen. Een club als Zeeburgia krijgt het hele jaar door meerdere open sollicitaties. We hebben geen haast. We gaan op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en een nieuwe hoofd jeugdopleiding.

Foto boven: De Brugkrant.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)