Home / Algemeen / Mike & Mike klaar voor Ajax

Mike & Mike klaar voor Ajax

Mike Ruijter en Mike Derlagen maakte in de zomer de overstap van AFC naar zaterdag hoofdklasser Quick Boys. Aanstaande zaterdag zijn ze weer even in Amsterdam als ze het opnemen tegen Ajax meet daarin hun oud-teamgenoten Peter Post en Dwight Gefferie. Ajax – Quick Boys is onze wedstrijd van de week en zullen we een uitgebreide samenvatting verzorgen.

Voor de ene Mike is de overstap naar Quick Boys niet het zelfde als voor de andere Mike. Derlagen is een vaste waarde in de ploeg van Ted Verdonkschot. Als linksback staat hij wekelijks opgesteld. Derlagen: “ Het zal een mooi potje worden aanstaande zaterdag. Ajax is een concurrent voor de titel en wij staan een punt achter op ze dus moeten winnen. Ik had ze eigenlijk nog hoger ingeschat als ik zie welke spelers er allemaal gekomen zijn. Maar dat geldt natuurlijk ook voor ons. Wij hebben acht nieuwe spelers en toch al twee keer verloren. Tegen DVS’33 was dat terecht. Tegen DOVO speelden we al snel met tien man. Het moge duidelijk zijn dat er voor ons maar een ding telt en dat is kampioen worden. Quick Boys wil echt naar de Topklasse. En zaterdag zal zeker speciaal worden omdat ik tegen voormalig teamgenoten speel. Wij gaan in ieder geval winnen en dat heb ik Peter Post en Dwight Gefferie laten weten ook.”

Foto website Quick Boys: De selectie met Mike Ruijter en Mike Derlagen
Foto website Quick Boys: De selectie met Mike Ruijter en Mike Derlagen

Voor Mike Ruijter is de overstap naar Quick Boys nog niet wat hij er van verwacht had. Tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen (tegen Volendam) had Ruijter een basisplaats maar daarna zat hij steeds (op DOVO na) op de bank. Ruijter:” Ja ik ben wel teleurgesteld dat ik niet speel maar ik geef alles om in het team te komen. Ik ga niet bij de pakken neerzitten en doe wat ik kan. Ik heb zeker geen spijt van mijn overgang naar Quick Boys.”

De verwachting is dat er van de vier voormalig AFC-ers er zaterdag twee in de basis zullen starten. Post bij Ajax en Derlagen bij Quick Boys. Ruijter en Gefferie zullen in eerste instantie moeten toekijken maar dat maakt de voorpret er niet minder om. Ruijter: “Ik ben nu wel iedereen gek aan het maken binnen de club. Via Facebook zet ik de boel wel op scherp. Het begon eigenlijk vorig seizoen al toen we allemaal nog bij AFC zaten. Toen werd er in de kleedkamer al gedold en werden we (Mike, Mike en verzorger Jan Loenen) al Kwik, Kwek en Kwak genoemd. Het is wel jammer dat nu het zo ver is dat ik niet speel. Iedereen vraagt het ook steeds aan me en dan is het jammer dat ik ‘nee’ moet zeggen.”

Ajax – Quik Boys begint zaterdag om half drie en de toegang is gratis op Sportpark De Toekomst.