Home / Algemeen / Mike Ruijter (Quick Boys) kiest uiteindelijk voor Swift
mike ruijter

Mike Ruijter (Quick Boys) kiest uiteindelijk voor Swift

Hoofdklasser Swift heeft zich voor komend seizoen versterkt met Mike Ruijter. De verdediger komt over van Quick Boys. Eind januari gaf Ruijter al aan de club te zullen verlaten en graag weer in Amsterdam te willen spelen.

Ruijter: “Er was ook belangstelling van de andere clubs, maar ik wilde graag terug naar Amsterdam en het gesprek met trainer Mark Evers heeft me een heel goed gevoel gegeven. Eigenlijk was ik er toen direct al uit. Door de doorstroming met de komst van de Tweede Divisie denk ik dat Swift volgend seizoen een rol van betekenis kan gaan spelen in de Hoofdklasse.”

“Evers verwacht van mij een stukje ervaring in de defensie. Ik heb natuurlijk drie jaar bij Quick Boys gespeeld en bij AFC (vier jaar, red.) een aantal jaren in de hoofdklasse.” Ruijter ziet de hoofdklasse A wel een stuk minder dan sterk dan de Hoofdklasse B waarin hij nu moet Quick Boys uitkomt. “Dat verschil is behoorlijk groot inderdaad. Clubs als Noordwijk en Quick Boys schaal ik echt wel hoger in dat bijvoorbeeld Huizen en Odin’59. Ook in de breedte is de regio Zuid-Holland sterker dan Noord-Holland.”

Foto AFC: Mike Ruijter in actie namens AFC in het bekerduel tegen FC Den Bosch
Foto AFC: Mike Ruijter in actie namens AFC in het bekerduel tegen FC Den Bosch

Ruijter kwam dit jaar bij Quick Boys niet aan spelen toe terwijl hij de vorige twee seizoenen meer dan veertig wedstrijden in het eerste speelde. In januari liet hij al aan het Amsterdamsche Voetbal weten niet nog zo’n seizoen mee te willen maken en graag weer aan spelen toe wil komen. De 25-jarige verdediger kwam eerder uit voor Pancratius, FC Utrecht, AFC en Quick Boys.

Swift versterkte zich voor komend seizoen eerder al met Dennis Dinkgreve (EDO), Bas Middelkoop (AFC), Lionel Frederik (Sparta Nijkerk), Mathieu Christianen (Koninklijke HFC) en doelman Dennie van der gezien (EDO).

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)