Home / Algemeen / Mike Ruijter wil wel weer terug naar Amsterdam
Bob Duis met Mike Ruijter en voorzitter Machiel van der Woude

Mike Ruijter wil wel weer terug naar Amsterdam

Mike Ruijter had in oktober al besloten dat hij na drie jaar afscheid zou nemen van zaterdag hoofdklasser Quick Boys. Dit seizoen kom de speler, die jaren uit kwam voor AFC, amper aan spelen toe. Tijd dus voor een nieuwe uitdaging.

Ruijter: “Toen ik drie jaar geleden de overstap van AFC naar Quick Boys maakte was dat een weloverwogen en goede keuze. In mijn eerste twee seizoenen heb ik zo’n veertig wedstrijden gespeeld. Dit jaar kwam onder Jan Zoutman pas tien minuten in actie. Ik heb geen zin in nog zo’n seizoen. Ik wil voetballen.” Een gesprek met technisch manager Gert Aandewiel maakte onlangs duidelijk de wegen inderdaad zullen scheiden.

mike ruijter 3
Mike Ruijter in actie namens AFC in 2012

De 25-jarige Ruijter begon met voetballen bij Pancratius en maakte vervolgens de overstap naar FC Utrecht. Na twee seizoenen in de jeugd bij AFC gespeeld te hebben debuteerde hij in 2009 in het eerste elftal van AFC. Hij speelde maar liefst vier jaar in het eerste en kwam tot 115 wedstrijden waarin hij drie keer scoorde. Daarna stapte hij dus over naar Quick Boys.

Ruijter: “Ik ben nu een beetje om me heen aan het kijken. Een terugkeer naar AFC is zeker een optie, maar eigenlijk sta ik overal voor open. Het liefst in Amsterdam en omstreken want de reizen is ook me afgelopen jaren ook wel een beetje tegen gaan staan. Zeker als je niet speelt. Ik wil gewoon weer aan spelen toekomen. Ik ga niet naar een club als ik alleen maar een aanwinst ben voor de breedte. Al zal je natuurlijk altijd met concurrentie te maken hebben, maar dat is alleen maar goed.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!