Mike van den Steenhoven (Amstelveen) maakt stap naar Telstar

Mike van den Steenhoven is volgend seizoen te zien in de Jupiler League. De pas 19-jarige middenvelder van zaterdag tweedeklasser Amstelveen Heemraad bereikte gisteren (donderdag) een akkoord met Telstar. Na vorig seizoen Floris van der Linden (Ouderkerk) gaat er nu opnieuw een talent uit onze regio richting de eerstedivisionist uit Velsen-Zuid.

Trainer Radjin de Haan, oud-speler van Telstar, tipte de club om te komen kijken naar Van den Steenhoven. Drie weken geleden werd hij uitgenodigd voor een stage van drie dagen met daarbij een oefenwedstrijd tegen Jong Almere City. “Dat was wel even anders dan wat ik gewend ben. Een week later mocht ik nog een keer komen en had ik een positief gesprek. Zij vroegen of ik het zag zitten naar Telstar te komen. Daar twijfel je natuurlijk niet over.”

De droom van profvoetballer had hij stiekem nog niet opgegeven. “Je denkt er wel eens aan of het iets voor mij is, maar ik had niet verwacht dat het zou gebeuren. Daarnaast hoor je negatieve verhalen over het profvoetbal, dat iedereen alles voor zichzelf doet, maar de spelers bij Telstar waren allemaal heel aardig.”

De middenvelder, die een amateurcontract krijgt voor één seizoen, sprak even kort met de nieuwe trainer Mike Snoei, maar weet nog niet wat hem te wachten staat. “Het is heel lastig om te zeggen wat ik ervan verwacht. Ik hoop een aantal wedstrijden te mogen spelen en zoveel mogelijk minuten maken in de Jupiler League. Op 3 juni begint de voorbereiding en ik wil topfit binnenkomen. De komende periode zal ik nog een beetje aan mijn kracht moeten werken.”

Komende zaterdag draagt hij tegen NiTA (voorlopig) voor het laatst het shirt van ‘zijn’ Amstelveen. “Ik heb hier een supertijd gehad, mijn hele jeugd gespeeld. Iedereen gunt dit mij ook. Ik kreeg allemaal positieve berichtjes. Ik kijk ernaar uit bij Telstar en hoop heel veel te leren.”

Foto’s Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!