Foto Jaap Maars: Scheidsrechter Jak staakt zeven minuten voor tijd definitief

Milde straf voor RKAV, CTO’70 wint

De tuchtcommissie van de KNVB heeft uitspraak gedaan naar aanleiding van het gestaakte duel op 30 september tussen RKAV en CTO’70 (1-2). De ploeg uit Aalsmeer werd door de KNVB als schuldige aangewezen. De opgelegde straf is erg mild en de RKAV zal dan ook niet in beroep gaan.

RKAV kreeg van de KNVB een geldboete van 50 euro en daar mee is de kous af. Erg mild gezien de straffen die de KNVB de laatste tijd uitdeelt . RKAV bestuurslid Peter Melman: “Met deze sanctie hebben we vrede en we gaan dan ook niet in beroep.”

RKAV werd dus wel schuldig bevonden aan het gestaakte duel. Scheidsrechter Jak verklaarde na afloop van het duel dat hij het ‘gezeik’ van de RKAV spelers zat was. Na dat hij het duel voor de eerste keer gestaakt had voelde hij een vijandige sfeer jegens hem.

Een maand na het staken van het duel is er dus een uitspraak. In eerste instantie werd RKAV beschuldigd van drie strafbare feiten.  De club was schuldig aan het staken van het duel, leverde collectief commentaar op de scheidstrechter en de club schoot te kort in het handhaven van de orde.  Het laatste punt viel bij het bestuur van RKAV niet in goede aarde. Melman: “Daar was absoluut geen sprake van. Daar hebben we dan ook fel tegen geageerd. Tevens hebben we de KNVB gevraagd of ze dat konden aantonen en bewijzen. Ook hebben we gesteld, zonder het goed te praten, dat de dwalingen van de scheidsrechter dusdanig waren dat enige reactie bij de spelers menselijk te noemen is. Ook CTO liet dat na afloop van de wedstrijd aan ons weten.”

De bezwaren van RKAV hebben dus effect gehad want de 50 euro boete en geen punten in mindering is de kleinste strafs die de KNVB uitdeelt. De wedstrijd wordt door de KNVB als uitgespeeld beschouwd en is door CTO’70 met 1-2 gewonnen. Op de klassenpagina van zondag 4F ziet u de nieuwe stand.

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer/Klaas Leegwater
Foto: Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)