Misstap AFC in jacht op koppositie Tweede Divisie

AFC is er niet in geslaagd om de koppositie in de Tweede Divisie over te nemen. De ploeg van Ton du Chatinier had na een matige eerste helft tegen VVSB al teveel schade opgelopen en kwam uiteindelijk tekort om het in de tweede helft nog te herstellen. Doelpunten van Melvin Grootfaam en Pieter Koopman waren niet voldoende in de 3-2 nederlaag.

Vanwege de live-uitzending op FOX Sports werd de wedstrijd op zaterdagmiddag gespeeld in Noordwijkerhout. Hoewel het eerste kansje van de wedstrijd voor de gasten was – een schot van Daan Sutorius werd echter geblokt – keek AFC al binnen een kwartier tegen een 2-0 achterstand aan. Tim de Rijk kopte raak uit een voorzet van Jelmer Vijlbrief en Giovalli Serbony bekroonde een goede actie met een treffer. AFC kwam vervolgens wel iets meer terug in de wedstrijd, maar de aansluitingstreffer bleef uit. Koen Bosma vond de voeten van VVSB-doelman Ronald van der Meer en een afstandsschot van Sutorius eindigde via de handen van Van der Meer tegen de lat.

Na de rust, waarin een paar harde woorden van Ton du Chatinier klonken, kwam AFC beter uit de startblokken. Het leverde na acht minuten in de tweede helft de aansluitingstreffer op van Melvin Grootfaam. De vleugelaanvaller kwam naar binnen en gaf een rare curve mee aan zijn schot, waarmee Van der Meer werd verslagen. Lang kon AFC echter niet genieten, want nog geen drie minuten later had VVSB het verschil weer naar twee doelpunten gebracht. Serbony draaide goed weg van zijn directe tegenstander en liet Zonneveld met een laag schot in de verre hoek kansloos: 3-1.

Het duurde tot de 78ste minuut voordat AFC weer de aansluiting te pakken had. Goed doorzetten van invaller Pieter Koopman werd beloond met de 3-2. Dichterbij kwamen de Amsterdammers echter niet. In een hectische slotfase werd nog even gedacht aan eerdere wedstrijden, waarin AFC telkens in de slotminuten op gelijke hoogte kwam of de volle buit pakte. Bosma (schot op Van der Meer), Grootfaam (kopbal naast) en Koopman (schot geblokt) slaagden er echter niet in om dat kunststukje te herhalen, waardoor AFC na Jong Vitesse (4-2, red.) tegen VVSB de tweede nederlaag van de competitie leed.

Door puntverlies van GVVV en Kozakken Boys had AFC bij winst op VVSB de koppositie kunnen pakken in de Topklasse. Nu is de ploeg van Ton du Chatinier naar de vierde plaats gezakt. Volgende week ontvangen de Amsterdammers op zondag TEC.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie.

Archieffoto boven: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC