Mitchel Dijkstra (JOS) heeft ‘nieuwe prikkel’ nodig en kiest voor WVHEDW

WV-HEDW heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Mitchel Dijkstra. De 23-jarige doelman komt over van JOS/Watergraafsmeer, waar hij drie jaar actief was. Dijkstra maakte onder andere de promotie naar de Hoofdklasse mee in 2014. Tegen Nieuw-Utrecht keepte hij zijn laatste wedstrijd en namen beide partijen afscheid van elkaar.

De doelman was in de voorgaande seizoenen een vaste waarde bij JOS. Deze jaargang liep het echter anders. ”In de voorbereiding raakte ik geblesseerd. Colby Harmon heeft toen zijn kans gepakt. Daardoor heb ik dit seizoen veel minder wedstrijden gespeeld. Mede daarom wilde ik verder gaan kijken. WV-HEDW stond gelijk bovenaan mijn lijstje. Ik ken de club want ik heb er ook keeperstraining gegeven aan de jeugd. Het is een erg gezellige club met leuke mensen. Kees Oostermeijer kende mij uit het verleden en wilde me graag erbij hebben. Na een positief gesprek met hem en de keeperstrainer heb ik besloten om de overstap te maken.”

dijkstra

Er waren ook andere factoren die meespeelden bij de beslissing van Dijkstra om voor WV-HEDW te kiezen. ”Ik heb op dit moment andere prioriteiten. Het feit dat ik een niveau lager ga spelen maakt voor mij niet uit. Ik zie het meer als een stap opzij om mezelf opnieuw te prikkelen. Ik heb ook een drukke baan dus het feit dat ik nu maar twee keer hoef te trainen komt goed uit. Daarnaast spreekt het spelen op zaterdag mij aan. Ik heb drie fantastische jaren bij JOS gehad. Hoogtepunten waren de promotie naar de Hoofdklasse en de bekerwedstrijd tegen Ajax die ik heb gekeept. Ik heb lang getwijfeld. Ik heb ook gesproken met de nieuwe trainer (Roy van der Mije, red.) en hier hield ik een goed gevoel aan over. Hij wilde me graag behouden. Een aantal weken geleden heb ik de knoop doorgehakt.”

Dijkstra weet nog niet precies met wie hij de concurrentiestrijd aan moet gaan bij WV-HEDW. De club beschikt met Jordy Heimens en Mathijs Kuiper al over twee keepers maar het is nog niet duidelijk wat zij volgend seizoen gaan doen. ”Ik heb uiteraard geen garantie gekregen dat ik een basisplaats heb. Ik denk wel dat ik van waarde kan zijn voor deze ploeg. Ik ben een allround keeper die op alle aspecten een voldoende scoort. Ondanks mijn jonge leeftijd breng ik veel ervaring met mij mee. Ik sta er in belangrijke wedstrijden.”

Foto’s: Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!