Mitchell Faerber komt bij AFC (zaterdag) weer in warm nest terecht

Oost west, thuis best. Na een mislukt avontuur bij Jong Almere City is Mitchell Faerber volgend seizoen weer te bewonderen op Sportpark Goed Genoeg. Momenteel traint de 23-jarige aanvaller al mee bij zaterdag eersteklasser AFC, waar hij vorig seizoen in de tweede klasse nog goed was voor 21 doelpunten.

Mede door aanhoudend blessureleed kon hij geen indruk maken in Almere. “Ik heb de hele voorbereiding volledig meegedraaid, maar hield de trainingen niet helemaal vol. Een kwartier voor het einde was mijn linkerbeen gewoon op. Ik was binnengekomen met last van mijn knie, vermoeidheid in mijn benen, en dacht dat het aan de omschakeling van twee naar vijf keer per week trainen zou liggen. Op het moment dat de belasting iets werd teruggeschroefd, veranderde er weinig, waardoor ik niet heel veel heb kunnen spelen.”

Tijdens de winterstop volgde een uitgebreide evaluatie met de technische staf. “Ze waren eerlijk: ik was niet goed genoeg, maar ze zagen nog wel potentie in mij. Ik ben daar heen gegaan om te kijken of het iets zou kunnen worden in het profvoetbal. Door omstandigheden is mij dat niet gelukt.” Omdat hij bleef kwakkelen met zijn knie, besloot Faerber drie maanden geleden te stoppen bij de laagvlieger van de Derde Divisie zaterdag. “Inmiddels is mijn fysiotherapeut bezig om mijn heup en bekken los te krijgen. Misschien zit het probleem daar.”

De spits benaderde zijn oude trainer Benno Nihom met de vraag of hij mocht meetrainen om zijn conditie op peil te houden. Hij zette zelf de deur al op een kier door een jaar geleden te zeggen: ‘mocht het niet lukken bij Almere City, dan keer ik gewoon weer lekker terug naar AFC’. De overweging om nog ergens verder te kijken zette Faerber na een paar trainingen uit zijn hoofd. “Ik heb geen zin om zelf nog overal achteraan te gaan met andere clubs en dan weer te moeten reizen. Bij AFC ben ik direct met open armen ontvangen. Ik ken iedereen natuurlijk nog en het was gelijk als vanouds. Het is weer hartstikke leuk op het veld met de jongens.”

Hij verliet AFC als kampioen van de tweede klasse A en komt terug bij een Hoofdklasser. “Ik denk dat niemand had verwacht dat ze in hun eerste seizoen meteen weer kampioen zouden worden. Maar op welk niveau ze spelen is voor mij slechts bijzaak. Ik vind het vooral fijn om weer terug te zijn.”

Foto’s Ron Baltus / www.sportshots.pro

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)