Mitchell Faerber schiet AFC (zaterdag) in tweede helft langs Zuidvogels

In de zaterdag eerste klasse A heeft AFC zijn eerste overwinning van het seizoen behaald. Na het 2-2 gelijkspel van vorige week tegen ARC wist de ploeg van Jorg Smeets op bezoek bij Zuidvogels de drie punten mee te nemen naar Amsterdam: 2-3.

AFC was in de openingsfase van het duel de betere ploeg. Toch keken de bezoekers na een kwartier spelen tegen een achterstand aan. Pieter Koopman, tussen 2015 en 2017 spits van het zondagelftal van de Amsterdammers, zette Zuidvogels tegen de verhouding in op voorsprong. Na ruim twintig minuten werd deze voorsprong door Hidde van Erkel zelfs verdubbeld. “We waren de bovenliggende partij, maar kwamen door kleine foutjes toch 2-0 achter. Dat mag ons eigenlijk niet gebeuren,” aldus spits Mitchell Faerber.

De bezoekers gingen na de vroege tegenslagen op zoek naar de aansluitingstreffer. Faerber en Mike van den Steenhoven kregen kansen om AFC terug in de wedstrijd te brengen, maar zij wisten het net niet te vinden. De Amsterdammers hadden aan de andere kant geluk dat doelman Gijs van Zetten uitstekend redde op een inzet van Van Erkel. Vlak voor rust kreeg Faerber nogmaals een mogelijkheid om de score te verkleinen. Het schot van de spits ging echter over.

Na rust ging AFC verder met de jacht op een treffer.”De trainer zei ook dat we gewoon moesten blijven voetballen en proberen om een snelle goal te maken.” Hier slaagde AFC in. Drie minuten na rust verzilverde Floris Dokkum een penalty waarmee de spanning terug in de wedstrijd was.

AFC voelde dat er meer te halen was en vijf minuten later trokken de bezoekers de stand gelijk. Faerber kopte een corner van Floris Dokkum bij de tweede paal binnen: 2-2. Vervolgens kregen beide ploegen kansen om op voorsprong te komen. Van Zetten greep net op tijd in voordat Wouter van den Berg raak kon schieten en Jermain Cikic stuitte op Zuidvogels doelman Mol.

Twintig minuten voor tijd was het toch AFC dat er in slaagde om de leiding te pakken. Faerber liet Mol, op aangeven van Cikic, kansloos met een schot in de korte hoek: 2-3. Zuidvogels probeerde in het laatste kwartier de gelijkmaker te forceren, maar echte grote kansen bleven uit. AFC wist de zege daardoor zonder moeite over de streep te trekken. “Gelukkig gingen de kansen er in de tweede helft wel in. Over de hele wedstrijd waren we de betere ploeg en deze overwinning is dan ook zeker verdiend.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Archieffoto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC