Mitchell Theuns (VVSB) met duidelijk doel naar OFC: “Laten zien dat ik er nog ben”

Drie jaar geleden was Mitchell Theuns op weg naar OFC, maar annuleerde de overstap mede omdat hij een kans kreeg in de Bollenstreek. Na één jaar Rijnvogels en twee seizoenen VVSB is de inmiddels 27-jarige middenvelder na de zomer wel te zien in het shirt van de derdedivisionist.

Toen de clubleiding van OFC in februari bij VVSB – Katwijk kwam kijken voor Sonny ten Hoope, viel hun oog ook op de ingevallen Mitchell Theuns. Na de wedstrijd kreeg de middenvelder een berichtje met de vraag of hij ervoor openstond om naar Oostzaan te komen. Op dat moment was immers al duidelijk dat Theuns bezig was aan zijn laatste maanden in Noordwijkerhout. “De club wilde graag verder, ik stond er zelf ook positief in, maar de kans op speeltijd was klein. Wil ik dan nog een jaar in mijn eentje naar VVSB gaan en haal ik daar mijn plezier uit? Nee, dat ga ik niet doen, besloot ik voor mezelf.”

Onder trainer Eric Meijers komt de middenvelder, afgezonderd van de laatste twee weken, weinig aan spelen toe. Bovendien was hij afgelopen zomer zijn carpoolmaatje Pieter Koopman (ging naar Zuidvogels, red.) kwijtgeraakt. “Dit seizoen moet ik constant in mijn eentje rijden. Soms speelde ik niet en dan heb je ook niet iemand om daarover te praten. Het is minstens 35 minuten rijden, je moet elke keer op tijd weg. De Coentunnel zal ook vaststaan, maar voor mij is het vanuit Osdorp snelweg op en snelweg af naar Oostzaan.”

Een terugkeer bij AFC, waar hij vanuit de jeugd doorbrak, behoorde eveneens tot de mogelijkheden. Daar zou hij tussen het eerste en tweede elftal hangen, en dat zag Theuns niet zitten. Daarbij kan de Amsterdammer straks samenspelen met jongens die hij al jaren kent: Edip Biberoglu, Henry Opoku en Atam Koroglu. “Ik wil gewoon lekker voetballen en ook presteren. OFC doet nog steeds mee voor een plek in de Tweede Divisie. Daar willen ze al jaren naartoe. Ik heb ervaring op dat niveau, dus ik hoop dat ze het halen.”

Mocht het dit seizoen niet lukken – er bestaat zelfs een scenario dat OFC en VVSB elkaar tegenkomen in de nacompetitie – is Theuns er alles aan gelegen om dat volgend jaar wel te bewerkstelligen. “Ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen door mijn stinkende best te doen en te laten zien dat ik er nog ben. Ik heb drie jaar in de Bollenstreek gespeeld. Echt mooie wedstrijden, veel publiek, maar nu wil ik met OFC naar die Tweede Divisie.”

Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC