Nieuwe aanwinst Sonny ten Hoope (VVSB) wil OFC het laatste zetje geven

Al twee jaar is er sluimerend contact tussen Sonny ten Hoope en OFC. De inmiddels 25-jarige verdediger koos achtereenvolgens voor Noordwijk en VVSB, maar nu is volgens hem het moment daar om naar de derdedivisionist te gaan. Hij wil de Oostzaners graag het laatste zetje naar de Tweede Divisie geven.

Het is een keuze op basis van zijn gevoel, zoals hij dat eigenlijk altijd doet. Want als hij eenmaal in zijn hoofd heeft dat iets het niet gaat worden, dan gaat dat ook niet gebeuren. Daarom verlaat Ten Hoope na één seizoen VVSB. Bij de plannen van OFC heeft hij een goed gevoel. Maar wat het gevoel dan is? Dat is iets ongrijpbaars. “Het is hetzelfde als dat je naar het casino gaat. Wanneer je het gevoel hebt dat-ie op rood gaat vallen, zet je alles op rood. De afgelopen twee jaar is het steeds misgelopen vanwege mijn keuzes. Voor de waardering en het vertrouwen dat ze in mij hebben, wil ik volgend seizoen graag mijn bijdrage leveren.”

Ten Hoope is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen in de Bollenstreek, nadat hij daarvoor jarenlang bij EDO speelde. Met Rijnvogels promoveerde hij via de nacompetitie en in het shirt van Noordwijk werd de rechtsback kampioen. Je zou het bijna toeval kunnen noemen. Ten Hoope vindt van niet. “Het heeft met bepaalde spelers te maken die een mentaliteit hebben om kampioen te kunnen worden. Je hebt bijvoorbeeld voetballers die dichtslaan bij een kampioenswedstrijd. Ik durf te zeggen dat ik twee keer op zo’n moment mijn stempel heb kunnen drukken. Bij Rijnvogels heb ik een hele grote bijdrage geleverd en bij Noordwijk gaf ik in de laatste wedstrijd een assist en maak een doelpunt. Terwijl ik de rest van het seizoen bijna niet heb gescoord.”

OFC ziet hij als een club met veel ambitie en een hoop talentvolle spelers. Door Louis Wijdenbosch werd Ten Hoope enthousiast gemaakt met de plannen van de club. “Ze willen graag met een vaste groep werken, waar ze op kunnen bouwen en niet van die eendagsvliegen. Daarin zagen ze een rol voor mij weggelegd.” Ten Hoope heeft één duidelijk doel: hij houdt ervan om kampioen te worden. “Als ze die stap dit jaar niet maken, hoop ik daar volgend jaar mijn steentje aan bij te dragen.”

Als toekomstig vader speelt het voor hem ook een rol dat hij dichterbij huis kan voetballen. Met zijn ervaring kan Ten Hoope zomaar de missing link zijn om de Oostzaners het laatste zetje naar de Tweede Divisie te geven. “Ik hoop de jongens op de juiste manier te kunnen motiveren en blijven geloven in een overwinning. Als ik een 6 haal en twee anderen daardoor een 8, en we worden kampioen, is mijn opdracht geslaagd.”

Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC