Home / Algemeen / Moeizame zege Ajax op hekkensluiter Antwerp

Moeizame zege Ajax op hekkensluiter Antwerp

De vrouwen van Ajax hebben op Spoortpark De Toekomst een zeer moeizame zege geboekt op Antwerp. De Amsterdammers wonnen uiteindelijk met 2-1 door doelpunten van Eshly Bakker en Whitney Sharpe. FC Twente werd Nederlands kampioen.

Antwerp had dit seizoen pas zes punten verzameld en nog geen enkele overwinning geboekt. Dat leek ook zo te blijven toen Claudia van den Heiligenberg al na elf minuten voor de 1-0 leek te zorgen, maar die treffer werd, ten onrechte, afgekeurd wegens buitenspel van Bakker.

Na ruim een kwartier was het zeer verrassend Antwerp dat op voorsprong kwam. Na slecht verdedigen was het Sefanie van Broeck die scoorde: 0-1. Ajax mocht zich schamen dat het de rust inging met een achterstand tegen de hekkensluiter.

Ook na rust ging het allemaal niet zoals trainer Ed Engelkes het wilde. Kansen kwamen er wel, maar invalster Marjolijn van den Bighelaar en Bakker lieten deze onbenut. Uiteindelijk zorgde Bakker, na een voorzet van Mandy Versteegt, in de 63ste minuut voor de 1-1. Direct daarna kreeg Tessel Middag een enorme mogelijkheid om Ajax op voorsprong te zetten, maar Middag verprutste deze kans.

Vier minuten na de gelijkmaker werd het als nog 2-1. Whitney Sharpe reageerde attent nadat een afgeslagen bal, na een vrije trap van Inessa Kaagman, voor haar voeten kwam. De Amerikaanse schoot met een droge knal de 2-1 binnen. De zege kwam vervolgens niet meer in gevaar.

Ondanks de zege van Ajax werd FC Twente landskampioen en vecht het nog met Standaard Luik om die titel. Voor Ajax is het vooral uitkijken naar de bekerfinale op 9 juni tegen PSV/Eindhoven . Kijk voor alle uitslagen op de klassenpagina van de BeNe League of klik hier.

Foto doelpuntenmaakster Eshly Bakker

 

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)