Moeizame zege op Zandvoort houdt Blauw-Wit Beursbengels in titelrace

In de zaterdag derde klasse B heeft Blauw-Wit Beursbengels een moeizame maar belangrijke overwinning geboekt. De ploeg van Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent was met 3-2 te sterk voor Zandvoort.

Blauw-Wit Beursbengels begon niet goed aan de wedstrijd op sportpark Sloten. De ploeg speelde slap en voetbalde niet goed in het eerste half uur. “We waren gewoon niet scherp genoeg,” was de conclusie van trainer Jean-Paul van Zoghel over het eerste half uur. “Er was geen strijd en het ging allemaal heel moeizaam.”

Het slappe begin had gelukkig geen gevolgen voor Blauw-Wit Beursbengels. Na een half uur kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Het kreeg een overwicht en vijf minuten voor rust was de eerste kans meteen raak. Na een goede aanval door de as van het veld verdween een schot van Dennis Amankwah in het net: 1-0. Ook de tweede kans op slag van rust werd omgezet in een doelpunt. Amankwah gaf na een goede combinatie over de rechterkant voor en Micky Wever stond op de juiste plek om de score te verdubbelen. “Op een gegeven moment gaat het lopen en dan is het natuurlijk lekker dat je meteen je eerste kansen benut. Het waren twee schitterende aanvallen.”

In de tweede helft moest Zandvoort komen en het ging ook op zoek naar de aansluitingstreffer. Dit gaf Blauw-Wit Beursbengels de mogelijkheid om te profiteren op de counter, maar onder andere Zion Linger sprong slordig met de kansen om. “We moeten eigenlijk gewoon de 3-0 maken en dan is het klaar. Nu brengen we onszelf onnodig in de problemen.”

Blauw-Wit Beursbengels kwam inderdaad in de problemen toen Jesse de Haan een kwartier voor tijd voor de 2-1 zorgde. Toch leek de overwinning binnen toen Etienne Olf vijf minuten voor tijd de bevrijdende 3-1 voor zijn rekening nam. Zandvoort gaf echter niet op en in de laatste minuut was het Koen Michelsen die de spanning terug in de wedstrijd bracht. In de blessuretijd was Zandvoort nog dichtbij de gelijkmaker, maar doelman Youssef El Abdallaoui hield zijn ploeg met twee fantastische reddingen op de been.

Van Zoghel had na afloop lovende woorden voor zijn doelman. “Youssef sleept ons in de blessuretijd er echt doorheen. Hij pakte twee hele goede ballen. De scheidsrechter gaf wel tien minuten extra speeltijd en Zandvoort ging alles op alles zetten voor een gelijkspel. Het was moeizaam en zwaarbevochten, maar ik ben natuurlijk hartstikke blij met deze overwinning.”

Omdat directe concurrent VVC vandaag niet in actie kwam, is Blauw-Wit Beursbengels in ieder geval de komende twee weken koploper. “Dat geeft een heel goed gevoel. Hier hebben we keihard voor gewerkt. Natuurlijk zijn we nog wel altijd afhankelijk van VVC. Laten we hopen dat zij nog punten gaan verspelen.”

Kijk hier voor de overige uitslagen in de zaterdag derde klasse B.

Archieffoto boven: Het Amsterdamsche Voetbal

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)