Moeizame zege van Ilpendam op tiental TOG

Zondag vierdeklasser Ilpendam heeft zich met de nodige moeite ontdaan van laagvlieger TOG. De ploeg van Remco Sint, een oude bekende van de Amsterdammers, won slechts met 1-0. Rony Volmer maakte twee minuten voor tijd de enige treffer.

Sint moest vanwege absenties van vaste krachten Mike Postma, Jordy Blom en Bas Komen behoorlijk puzzelen voor het duel met de nummer twaalf van de ranglijst. TOG was duidelijk naar Ilpendam gekomen om een punt te pakken. De formatie van Leroy Kroese liet de thuisploeg het spel maken en zakte ver terug op eigen helft. Door het vele balverlies en foutieve passes van Ilpendam was het voor TOG makkelijk verdedigen.

Het eerste gevaar kwam pas na een kwartier. Sabeur Mhedbi probeerde het uit een hoekschop, maar zijn inzet werd gepakt door doelman Niels Neering. TOG kreeg zijn eerste grote kans in de twintigste minuut: Olmo Schiltmeijer schoot over. Enkele minuten voor rust moesten de Amsterdammers verder met tien man omdat Rachid Hakiki zijn tweede gele kaart kreeg. Dat was voor Ilpendam reden om de druk op te voeren. Verder dan een schot van Rony Volmer op de lat kwam de thuisploeg nog niet.

Met wat aanpassingen probeerde Sint nog meer druk te geven op TOG. Ilpendam werd sterker en zette TOG steeds meer vast op eigen helft. TOG verdedigde met man en macht en probeerde zo een gelijkspel over te houden. De vermoeidheid speelde de bezoekers parten. In de slotfase sloeg Ilpendam toe. Nadat een inzet van Pieter Kramer gekeerd werd en Derek Veenstra zijn schot van de lijn gehaald zag worden, was Rony Volmer in de 88ste minuut wel trefzeker.

Door de krappe overwinning houdt Ilpendam zicht op promotie naar de derde klasse. Voor TOG wordt het met de week lastiger om nacompetitievoetbal te ontlopen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)