Moeizame zege van RODA’23 (zaterdag) op middenmoter De Vecht

In aanloop naar de topper, volgende week tegen naaste concurrent Eemnes, heeft RODA’23 de voorsprong aan kop van de zaterdag vierde klasse E. Waar Eemnes onderuit ging tegen RKAVIC (3-0), won de ploeg van Jordy Roedoe met 2-0 van De Vecht.

Met de straffe wind was het lastig voetballen in Bovenkerk. Mede daarom kwam een vroege voorsprong, na tien minuten, de thuisploeg behoorlijk goed uit. Een snelle aanval belandde via Robin Visser bij de vrijstaande Dennis Spitteler, die oog-in-oog met doelman Sander Klarenbeek koel bleef voor de 1-0. Meer afstand kon RODA’23 niet nemen. Hoewel de gastheren iets meer balbezit hadden, bleven grote kansen aan beide kanten uit.

In de tweede helft werd RODA’23 door de bezoekers uit Loenen aan de Vecht teruggedrongen. Gesteund door de wind had De Vecht een lichtoverwicht. Een gelijkmaker leek aanstaande, al stond het houtwerk dit in de weg. De thuisploeg probeerde de krappe voorsprong vast te houden en gooide tien minuten voor tijd de wedstrijd in het slot. Een vrije trap van Justin Groenen werd door Lennart van der Leest voor het doel gebracht, waar Jesper Hottentot al vallend met zijn hoofd het laatste zetje gaf: 2-0.

Door de moeizame overwinning hebben de Bovenkerkers hun koppositie verstevigd. Achtervolger Eemnes, dat de lijstaanvoerder volgende week op bezoek krijgt, zag het verschil oplopen naar acht punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse E.