Moeizame zege voor AORC/Lebo Vastgoed

AORC/Lebo Vastgoed is er ook thuis in geslaagd om te winnen van HV/Veerhuys. AORC/Lebo Vastgoed weet hierdoor in de competitie twee keer te winnen van HV/Veerhuys en staan de Amsterdammers nu een plek boven de Hoornse ploeg.

Gemakkelijk ging het allemaal niet in Sporthallen Zuid. De ploeg begon ongeconcentreerd en het was in de eerste helft te danken aan keeper Marcel Ons dat HV/Veerhuys niet gemakkelijk kon uitlopen naar een comfortabele voorsprong. De A1 keeper liet meerdere malen zien dat de atletische doelverdediger prachtige reflexen in huis heeft en moeilijk in de 1 tegen 1 situatie te verschalken is. Dat Veerhuys echter na 10 minuten op 0-2 stond, daar kon Marcel Ons niks aan doen. Eerst was het Joost Reus in de 6e minuut en vervolgens was het in de 10e minuut Wesley Donkers die volledig bij de 2e paal vrij stond om te scoren.

Aorc Zaid gele kaart

AORC/Lebo Vastgoed creëerde gaandeweg een aantal uitstekende kansen, maar telkens vonden ze keeper Jordy Velzeboer op hun weg. Het was echter Karim Ajnane in de 17e minuut die op de paal schoot en Driss el Hasnaoui stond op de goede plek om de rebound in te tikken.
De 2e helft begon AORC/Lebo Vastgoed zeer overtuigend. Na 5 levensgrote kansen was het uiteindelijk aanvoerder Zaid el Morabiti die keeper Jordy Velzeboer in de lange hoek wist te verschalken. Veerhuys was echter wakker geschut en na 3 waarschuwingen voor het doel van de in de 2e helft keepende Ennes van Maasbommel was het vanuit een corner raak. AORC/Lebo Vastgoed lette niet goed op en Wesley Donkers kon voor de 2e maal deze avond scoren. 3-2.

AORC/Lebo Vastgoed werd opnieuw wakker en het was A junior Nourdine Oulad Yousef die met een goed schot Jordy Velzeboer tot een redding dwong. Puntspeler en A-junior Ilias Aynaou was er echter als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te schieten. Het slotstuk was voor international Ennes van Maasbommel. Eerst maakte hij een fantastische redding en in de laatste minuut ging de keeper als 5e veldspeler mee naar voren, om 17 seconden voor tijd op professionele wijze zijn tegenstander uit te spelen en de winnende treffer binnen te schieten.

aorc Mo Nouri in duel

Complimenten aan AORC/Lebo Vastgoed dat na een slecht begin de wedstrijd op strijdlust wist te winnen. Tot 2 keer toe kwam de ploeg van een achterstand terug en daarnaast toonde AORC/Lebo Vastgoed zeer zelfverzekerd te zijn om met een 3-3 gelijke stand in de laatste minuut vol voor de winst te gaan door zonder keeper te gaan spelen. Dat hier uiteindelijk de wedstrijd door wordt gewonnen is meer dan terecht. Na 5 thuiswedstrijden achter elkaar zal er volgende week de verre uitwedstrijd gespeeld worden tegen Leekster Eagles. De ploeg die tegen degradatie strijdt.