Moeizame zege voor KDO tegen CTO’70

In De Kwakel heeft KDO, na vier wedstrijden zonder zege, eindelijk weer eens drie punten behaald. Het elftal van Raymond de Jong verspeelde tegen  CTO’70 een 2-0 voorsprong maar won alsnog met 3-2. Doordat Zuidoost United en De Meer geen fout maakten blijft de voorsprong van koploper KDO vier punten in zondag 4F.

In het eerste kwartier van de wedstrijd had KDO duidelijk de overhand en werd hiervoor in de 13e minuut via een doelpunt van Bart van der Tol beloond. Na een een-tweetje tussen Joeri Stange en Bart van der Tol, was laatstgenoemde van dichtbij trefzeker, 1-0. Volgens de CTO-grensrechter stond Van der Tol buitenspel, de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal echter en keurde de goal goed. Hierna was diezelfde Van der Tol dichtbij de 2-0, maar zijn schot werd ternauwernood gekeerd door CTO-doelman Edward Lion. Na een half uur spelen opende Michael Meijer het spel van de linker- naar de rechterkant van het helft en ontving Danny ten Hoope de bal. De KDO-er wilde vervolgens met een voorzet gevaar stichtten, maar tot groot genoegen van het thuispubliek verdween de bal over Lion heen in de linkerhoek, 2-0. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

KDO CTO 2

In de tweede helft begon CTO prima en maakte zij in de 47ste minuut al de aansluitingstreffer. Na een verre inworp vanaf de rechterkant kon Roy Bruil de bal makkelijk aannemen, waarna de Duivendrechter de bal onberispelijk in de kruising schoot, 2-1. Vlak hierna voorkwam doelman Peter Onderwater de gelijkmaker na een prima redding op een poging van Michel Lion. Het spel van KDO was na rust erg matig, terwijl CTO’70 ging geloven in een resultaat in De Kwakel. In de 55e minuut werd er door meerdere Kwakelse verdedigers foutief ingestapt, waarna Michel Lion eenvoudig de 2-2 binnenschoot.

KDO CTO 3

KDO maakte het zichzelf onnodig moeilijk en moest na deze gelijkmaker vol aan de bak om verdere schade te voorkomen. Tot grote opluchting van de vele aanwezige thuissupporters maakte Bart van der Tol in de 70e minuut zijn tweede treffer van de middag. Na een precieze steekbal van Sven Vlasman, wist Bart één op één met de keeper de bal vakkundig de 3-2 binnen te schieten. Hierna golfde het spel op en neer maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde het duel in een zwaar bevochten zege voor KDO.

Met dank aan Peter van Rossum/Paul Hogerwerf

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!