Mogelijk duur gelijkspel OSV tegen KGB

OSV heeft de kans laten liggen om zich na twee groepswedstrijden zo goed als veilig te spelen in de zondag derde klasse. De ploeg had met een overwinning op KGB de laatste wedstrijd tot een (mogelijke) formaliteit kunnen maken, maar speelde met 1-1 gelijk. Doordat de strafschoppenreeks na afloop werd verloren, zou het een duur gelijkspel kunnen zijn.

De start van OSV was hoopgevend, want na drie minuten soleerde Sam van Bakel de zestien binnen, werd neergelegd en verdiende hiermee een strafschop. Vanaf de stip schoot Mitchel Bijvoet hard de 1-0 tegen de touwen. Na deze snelle openingstreffer bleef OSV de ploeg met het meeste balbezit en kreeg het ook enkele kansjes om de voorsprong uit te breiden. Halverwege de eerste helft was Nicky Roele daar het dichtst bij. Een diepe bal werd goed door hem ingeschat en met een lob verschalkte hij wel de doelman, maar mikte hij net iets te hoog. Aan de andere zijde moest doelman Kevin Berrevoets handelen op een kopbal van dichtbij. Dylan Klein zag daarna nog zijn kopbal net naast gaan, waardoor het uiteindelijk een wonder was, dat OSV met slechts 1-0 de rust in ging.

OSV zon - KGB

Na rust ging OSV op zoek naar de tweede treffer. Danny Egstorf kopte van dichtbij recht in de handen van de KGB-doelman en na een klein uur kopte Nicky Roele de bal op de lat. Aan de andere kant zorgde miscommunicatie achterin voor een vrije trap voor KGB op de rand van het strafschopgebied. De bal werd om de muur gekruld en doelman Berrevoets was kansloos: 1-1. In de jacht op de overwinning was Rik Smit nog het dichtst bij de 2-1. Eerst zag hij zijn solo stranden op het lichaam van de doelman. Vlak voor tijd veranderde hij een schot van richting, waarna de KGB-doelman met een reflex de bal uit zijn doel wist te houden.

OSV speelde zodoende gelijk, waar het genoeg mogelijkheden heeft gehad om de drie punten binnen te slepen. De afsluitende strafschoppenserie ging met 3-4 verloren. Dit kan uiteindelijk gevolgen hebben, wanneer OSV en KGB zondag op gelijke hoogte en met hetzelfde doelsaldo in de poule eindigen. In dat geval staat KGB boven OSV, nu hebben de Amsterdammers nog een voorsprong van één doelpunt. Bij winst op Zeevogels – op neutraal terrein bij DEM in Beverwijk – en een gunstig resultaat van KGB, handhaaft OSV zich in de zondag derde klasse.