Mohamed Cherif helpt OFC vlak voor tijd langs EVV

In de Derde Divisie heeft OFC na drie nederlagen op rij geen fout gemaakt tegen laagvlieger EVV. Mohamed Cherif bezorgde de Oostzaners vlak voor tijd met twee treffers de drie punten: 3-1.

OFC-trainer Yuri Rose had zijn spelers ingeprent beducht te zijn op de counters van de extreem verdedigend spelende Limburgers. Met tevredenheid kon hij constateren dat de Oostzaners vanaf het eerste moment de controle over de wedstrijd hadden. Toch duurde het ruim een half uur voordat dit overwicht werd omgezet in resultaat. Martijn Tjon-A-Njoek opende de score door vanuit een corner binnen te koppen. Met deze terechte voorsprong voor OFC werd gerust.

De tweede helft was slechts twee minuten oud toen Rick Polman namens EVV toe wist te slaan na slordig balverlies van OFC. “Een flashback naar eerdere wedstrijden dit seizoen”, constateerde Rose, “waarbij we volledig onterecht de voorsprong weggeven.” OFC besloot dat het zo niet langer kon en ging met twee spitsen spelen. Het duurde echter tot tien minuten voor tijd voordat een kopbal van Mohamed Cherif OFC op 2-1 zette. Vlak voor tijd voorkwam Cherif dat de Oostzaners opnieuw een voorsprong weg zouden geven door de eindstand op 3-1 te bepalen.

“Een terechte overwinning”, vond Rose, al merkte hij op dat het lage baltempo zijn ploeg onnodig in de problemen had gebracht. Toch is hij vooral blij om na drie nederlagen eindelijk weer eens de volle winst te pakken. “We blijven tot het einde van het seizoen elke wedstrijd strijden voor de drie punten.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.