Monsterscore De Dijk tegen Haaglandia (0-8)

Hoofdklasser De Dijk heeft zoals verwacht haar derde overwinning op rij geboekt. IN Rijswijk werd Haaglandia, dat nog op haar eerste punt wacht met 8-0 verslagen. Dennis Kaars scoorde drie keer. De score had nog hoger uit kunnen vallen als Olaf Lindenbergh geen penalty had gemist.

Het werd min of meer als vanzelfsprekend geacht om van Haaglandia te winnen. De voormalige Topklasser uit Rijswijk stelt sinds de switch naar het zaterdagvoetbal op zondag niet veel meer voor.

Kaars En Water

Enkele vrijwilligers houden met veel moeite en inspanning een team op de been. De entourage op zondag is troosteloos. Nauwelijks publiek, geen bestuur, geen ontvangst. Respect voor de mensen die zich er nog voor inzetten, maar de vraag is hoe lang dit nog door kan gaan. De club staat troosteloos onderaan met nul punten, zaak voor De Dijk om ook de punten mee naar huis te nemen en het doelsaldo op te vijzelen. Zonder echt goed te voetballen werd aan die doelstelling voldaan, getuige de 0-8 overwinning, waardoor De Dijk, mede door de overige uitslagen, op de ranglijst nu de zesde plaats inneemt en koploper in de tweede periode is.

De WIt

In het eerste kwartier gaf Haaglandia nog redelijk partij en creëerde de ploeg twee kansrijke situaties voor het doel van Stephan Veenboer. Maar na de openingstreffer van Dennis Kaars uit een voorzet van Giovanny Sabajo wisten de gastheren geen vuist meer te maken. De Dijk nam steeds meer het initiatief en scoorde in de dertigste minuut 0-2 toen Dennis Kaars opnieuw een voorzet van Giovanny Sabajo afrondde. Vier minuten later werd het 0-3 door goed doorzetten van Mostapha El Aamrani.

Vervolgens liet De Dijk twee mogelijkheden liggen om de score uit te breiden. Captain Olaf Lindenbergh mocht in de 42e minuut aanleggen vanaf elf meter nadat Dennis Kaars binnen de zestien werd gevloerd. De penalty belandde helaas op de lat. Op slag van rust leek Dennis Kaars zijn 3e goal te gaan maken, maar hij schoot de bal net naast de verkeerde kant van de paal.

Van der Zee

De tweede helft bouwde De Dijk de voorsprong gestaag uit. Tim Ruder zorgde in de 62e minuut voor 0-4 en in de 78e minuut scoorde Tim Ruder 0-5 na handig voorwerk van de voor Bud Water ingevallen Youssef Abdelhadi. Dennis Kaars maakte in de 84e minuut zijn 3e treffer na een mooie combinatie tussen Youssef Abdelhadi en Tim Ruder (0-6). In de slotfase maakte de mee opgekomen Olaf Lindenbergh 0-7 en stelde invaller Frank Schilder met een magnifieke actie Youssef Abdelhadi in de gelegenheid om de eindstand op 0-8 te bepalen.