Monsterscore voor Sporting Martinus tegen Nautilus

Sporting Martinus heeft in de zondag vierde klasse F hard uitgehaald tegen Nautilus. In de Amstelveense derby hield de ploeg van Ron Gerlof weinig heel van de laagvlieger: het werd maar liefst 12-0 voor de koploper.

Nog voor de rust stond de teller al op 9-0 voor de thuisploeg. De voorsprong had zelfs groter kunnen zijn, maar de doelman van Nautilus wist de stormvloed van Sporting Martinus ook enkele keren tegen te houden. Het duel was nog maar net van start gegaan als Dai Nagashima met een kopbal de score opende. Daarna ging het snel. Alles wat Martinus aanraakte, veranderde in goud en de bezoekers konden op geen enkele manier een vuist maken.

Sporting Martinus - Nautilus

In de rest van de eerste helft werd het doelsaldo opgevijzeld. Thomas Delleman, Joël Cornwall, Fabian van Ginkel, nogmaals Cornwall, een eigen doelpunt en Nagashima die zijn hattrick voltooide met twee treffers bepaalden de ruststand op 9-0.

Omdat het scorebord op sportpark Overburg niet verder gaat dan 9, werd in de rust alvast een A4’tje uitgeprint met een 1 erop welke bij de tiende treffer van Martinus op het scorebord kon worden geplakt. Het duurde in de tweede helft echter even voordat de motor van de thuisploeg weer op gang kwam. Nautilus had de doelman gewisseld en diens vervanger deed het stukken beter.

Sporting Martinus - Nautilus

Toch viel na een uur spelen de bevrijdende tiende treffer via Toby Correia. Kort daarna maakte de invaller zelfs zijn tweede treffer. Het slotakkoord was voor aanvoerder Diego Thomas, die op aangeven van Stephen Gal bij de eerste paal de 12-0 binnen kon tikken.

Sporting Martinus boekte een monsterzege en blijft daarmee ook ongeslagen koploper in de zondag vierde klasse F. Na vijf wedstrijden heeft de ploeg van Ron Gerlof nog altijd de volle 100% score (vijftien punten) en een doelsaldo van 24 voor en één doelpunt tegen. Nautilus staat daarentegen door de enorme nederlaag op de twaalfde plaats.

Met dank aan Martinianen.nl
Foto’s Karel Stevens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!