Mooie derby’s in eerste knock-out ronde KNVB beker

Vanmiddag heeft in beverwijk bij DEM de loting plaatsgevonden van de eerste knock-out ronde van de districtsbeker West 1. Alle Amsterdamse clubs waren ingedeeld in de regio midden. WVHEDW had geluk en werd als enige van de 143 clubs vrijgeloot.

WVHEDW-voorzitter Ronald Nijsen was aanwezig bij de loting en was niet echt blij. Nijsen: “Probeer nu maar eens een leuke oefenwedstrijd te regelen”. De hoofdklasser Swift, Ajax en JOS Watergraafsmeer stroomde nu pas in en hebben op papier een eenvoudige loting. Swift ontvangt zondag derdeklasser Ouderkerk, JOS ontvangt zondag vierdeklasser Germaan/De Eland en Ajax gaat op bezoek bij Spaarnwoude (zon vierde klasse).

In Amsterdam kijken we vooral uit naar de derby’s. Er kwamen zeven regio ontmoetingen uit de koker: AGB – Fortius, DWS – Wartburgia, JOS Watergraafsmeer – Germaan/De Eland, ZSGOWMS (zon) – RODA’23 , Swift (zat) – Ouderkerk (zon), DCG (zon) – Pancratius (zat) zijn een aantal mooie affiches.

Foto HAV: De beverloting werd verricht door Jasper Bulters (m) van de KNVB en twee vrijwilligers van DEM
Foto HAV: De bekerloting werd verricht door Jasper Bulters (m) van de KNVB en twee vrijwilligers van DEM

De wedstrijden worden gespeeld in het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 oktober. Als er competitie verplichtingen zijn dan wordt het duel verschoven naar een midweekse avond in de week voorafgaand op volgend op het bekerweekend. Clubs mogen na onderling overleg de wedstrijd ook verschuiven naar een van deze data.

Klik hier voor de complete loting van de eerste knock-out ronde. De bekerpagina zal in de loop van de dag worden bijgewerkt.