Mostapha el Aamrani (De Dijk) is na ingescheurde enkelbanden op de weg terug

Mostapha el Aamrani liep zes weken geleden in een oefenduel met het tweede elftal tegen het zaterdagteam van OFC een zware blessure op. De rappe en technische aanvaller scheurde de binnen- en buitenband van zijn enkel in. Afgelopen weekend maakte hij zijn eerste meters rond de Sloterplas en vanavond (dinsdag) zal hij zijn eerste individuele traint afwerken. El Aamrani komt er dus weer aan.

El Aamrani: ” Het was eigenlijk allemaal heel onschuldig, maar die verdediger raakte met toch wel behoorlijk. Achteraf bleek dat ik mijn banden (binnen en buiten, red.) van mijn enkel had ingescheurd. En dat betekent dat je er vijf tot zes weken uit bent voordat je weer wat kan gaan doen. Afgelopen zaterdag heb ik zo’n zes kilometer rond de Sloterplas gelopen en dat ging goed. Ik heb een lichte pijn, maar over het algemeen waren de reacties goed.”

De afgelopen weken was het vooral rust houden voor de aanvaller. “De zwelling moest eerst weg. Er zat te veel vocht in mijn enkel. Ik zit nu in mijn vijfde week van mijn herstel en ik hoop over een week of twee weer bij de groep aan te sluiten. Helaas komt de bekerwedstrijd tegen Vitesse te vroeg voor mij.”

De Dijk startte de competitie met vijf zeges op rij en wist zich middels twee overwinningen ten plaatsen voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker. OP 22 september is Vitesse de tegenstander aan de Schellingwouderdijk. Aanstaande zondag ontvangt de ploeg van Jochem Twisker Dongen in Amsterdam-Noord.

Archieffoto Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)