Eerder dit seizoen verloor AFC kansloos bij Magreb'90 (3-0)

Moussa Kalisse (Magreb’90) zorgt voor nederlaag AFC

AFC heeft in de Topklasse een 3-0 nederlaag geleden tegen Magreb’90. In Utrecht won de ploeg van Alami Ahannach overtuigend dankzij drie doelpunten van Moussa Kalisse. Ondanks de nederlaag blijft AFC op de tweede plaats staan.

Moussa Kalisse was de grote man bij de thuisploeg. Met een treffer voor en twee na rust rust verzorgde hij de gehele productie. Het was pas de eerste thuiszege van de ploeg uit Utrecht. AFC-trainer Bart Logchies: “Na de 1-0 , die na een kwartier viel, namen we de wedstrijd volledig in handen. We krijgen zo’n zeven vrijetrappen en vier corners. Dat moet gewoon een keer een doelpunt opleveren. Vlak voor rust krijgt Magreb via Dissels ook nog een goede kans.”

Foto Twitter Magreb'90: Moussa Kalisse scoorde drie keer tegen AFC
Foto Twitter Magreb’90: Moussa Kalisse scoorde drie keer tegen AFC

In de tweede helft blijft AFC het overwicht houden, maar na de 2-0 van Kalisse in de 67ste minuut was het over en uit. Logchies: ” Toen was het inderdaad over. Er knakte iets bij ons. We hebben de kansen gehad, maar het niet af weten te maken.”

De derde treffer van Kalisse was puur voor de statistieken. Dat AFC tweede staat en Magreb twaalfde zegt wel iets over het minieme verschil in deze afdeling. Logchies: “Dat maakt het ook wel leuk. Vooraf waren we nog bezig met het feit dat we misschien de eerste periode konden winnen en nu verliezen we van de nummer twaalf. Het zegt iets over de krachtsverhoudingen in deze afdeling. Er is geen enkele ploeg die vooralsnog afhaakt.”

Zondag speelt AFC thuis tegen UNA. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de Topklasse.

Foto boven via AFC.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC