Muiderberg gooit onder Nathoe (Forza) alles op de zaterdag

Muiderberg gaat zich volledig op de zaterdag richten. Komend seizoen start een zaterdag team in de vierde klasse, maar de club wil zo snel mogelijk de stap maken naar de derde klasse. Dat moet gebeuren onder leiding van Soeniel Nathoe en Jordy Durville. “De zondag 1 komt volgend jaar uit op de zaterdag. Die ploeg wordt aangevuld met enkele versterkingen”, licht Nathoe toe.

De oefenmeester stond het afgelopen seizoen aan het roer bij zondag vierdeklasser Forza Almere, met die club beleefde Nathoe een tegenvallend seizoen. De trainingsopkomst was ronduit slecht en de prestaties teleurstellend. “Ik heb meerdere keren trainingen op het laatste moment moeten afblazen, omdat meer dan de helft zich afmeldde of niet kwam opdagen. Mede daardoor werd het nooit een team”, aldus Nathoe. “Bij Muiderberg ga ik met veel plezier aan de slag. Samen met Jordy Durville, die net is geslaagd voor zijn TC 3 en voorheen in de zondagselectie speelde van Muiderberg, gaan we het eerste team trainen en coachen.”

Het tweetal is al volop bezig met volgend seizoen. “Ik merk dat er bij Muiderberg een andere mentaliteit heerst. De opkomst is elke training groot. Twee keer in de week staan er minimaal twintig man op het veld.”

Nathoe solliciteerde zelf bij Muiderberg. “Joey Zoet, die ik bij Forza Almere onder mijn hoede had, heeft mij eigenlijk voorgesteld bij die club. Hij speelde zelf in het verleden bij Muiderberg. Tijdens het eerste gesprek met Muiderberg klikte het meteen.”

“De selectie voor het volgende seizoen is overigens nog niet compleet. We zijn nog op zoek naar spelers voor de Zaterdag 2 en ook voor het eerste elftal kijken wij nog rond voor versterkingen. Jordy en ik willen van het eerste jaar immers een succes maken, maar het draait niet alleen om individuele kwaliteit. Het gaat erom dat je als team opereert.”

Het zondag team van Muiderberg eindigde afgelopen seizoen als vijfde in de vijfde klasse D.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)