Mujahid bezorgt Sporting Almere punt in duel met koploper ASV’65

Sporting Almere heeft voor een verrassing gezorgd. De ploeg uit de vierde klasse G hield koploper ASV’65 in bedwang. De lijstaanvoerder had tot zondag slechts drie verliespunten. “Mounir Mujahid schoot in blessuretijd de 2-2”, vertelde Sporting-trainer Igor van Gelderen met een grote glimlach.

“Het was een beetje een klutsgoal”, ging Van Gelderen verder. “Na een afgeslagen corner kreeg hij de bal voor zijn voeten, waarna hij doeltreffend uithaalde. Het punt is meer dan verdiend.”

Dankzij een treffer van Moreno Perotti kwam Sporting Almere in het eerste bedrijf op voorsprong. ,,We hadden zeker met 2-0 voor moeten staan. We kregen enkele honderd procent kansen. De koploper werd nauwelijks gevaarlijk. Volgens mij waren ze nog aan het nagenieten van de periodetitel die zij vorige week hebben gewonnen.”

In het tweede bedrijf kantelde het duel. Dat kwam mede door twee knullige gele kaarten van Sporting-speler Perotti. Zijn eerste prent ontving de maker van de 1-0 na een overtreding. Nog binnen de minuut kreeg hij zijn tweede gele en dus rode kaart wegens praten.

ASV kwam in de 88e minuut zelfs op een 2-1 voorsprong. Een nederlaag lonkte. “Na rust was het enorm spannend. Toen de 2-1 viel, dacht ik dat het over en uit was”, bekende Van Gelderen. “Dat de 2-2 viel was een enorme opsteker.”

Grote nederlaag Forza Almere

Forza Almere beleefde in 4G een pijnlijke middag. De formatie van Soeniel Nathoe verloor met 12-2 van Faja Lobi. De twee overige clubs uit Almere kwamen wel tot winst. AS’80 won bij BFC met 2-3 en Waterwijk zegevierde op bezoek bij Nederhorst met 3-0. Door de zeges houden beide teams aansluiting met de subtop.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4G.