Home / Algemeen / Multifunctionele Purperhart hoopt op mooi seizoen met WV-HEDW

Multifunctionele Purperhart hoopt op mooi seizoen met WV-HEDW

Janyro Purperhart is deze zomer een van de nieuwe spelers bij WV-HEDW. De afgelopen jaren speelde hij bij Olympia Haarlem, maar daarvoor speelde hij op hoger niveau. Onder andere bij profclub FK Jelgava in Letland.

Via twee oud-teamgenoten kwam hij bij WV-HEDW terecht: “Tim Correia en Damien de Vegt kende ik nog van mijn tijd bij Legmeervogels. Ik raakte met Tim aan de praat en hoorde van hem dat WV nog een aanvaller zocht en waarschijnlijk kampioen zou worden.” Zo ontstond dit voorjaar dus het contact en ging het balletje rollen. Purperhart kwam vervolgens in contact met Jeffrey Ruhe. Meetrainen was echter geen optie, omdat Olympia Haarlem ook nog in een promotiestrijd verwikkeld was. Maar Ruhe hield hem in de gaten bij Olympia Haarlem en sprak met een aantal mensen rondom de club, waarna hij overtuigd was van de kwaliteiten van Purperhart.

Zelf was hij er ook snel uit: “Bij Olympia Haarlem voelde ik me echt thuis, maar ik vond het tijd om weer een stapje omhoog te zetten. Ik wil het beste uit m’n voetbalcarrière halen. Welk niveau dat zal zijn, maakt niet uit.”

Hij wil dit seizoen dan ook vooral veel spelen: “Fit zijn en spelen zijn mijn belangrijkste doelen, naast het team helpen natuurlijk.” Op welke positie dat is, maakt hem niet uit. In de voorbereiding speelde hij al als spits, rechtsback en rechtsbuiten: “Ik ben eigenlijk altijd aanvaller geweest en sinds een jaar speel ik ook als rechtsback. Het is denk ik handig voor het team dat ik het allebei kan, dan is de keuze aan de trainer.”

WV-HEDW oefende al tegen competitiegenoten Eemdijk en Swift en tegen Derde Divisionist JOS Watergraafsmeer. Purperhart heeft er een goed gevoel aan overgehouden: “Ik denk dat we tevreden mogen zijn tot nu toe en dat we leuk mee kunnen doen in de Vierde Divisie.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)