Munsterman (Ajax Vrouwen): “Ik ben hier gekomen om prijzen te winnen”

Marthe Munsterman werd in het shirt van FC Twente vijf keer landskampioen. Na een minder jaar bij het Engelse Everton keerde de 25-jarige middenveldster terug in Nederland. Ajax legde Munsterman vast en ook in Amsterdam wil ze hoofdprijzen winnen. Vanavond (vrijdag) gaat die jacht in de Eredivisie vrouwen van start met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

“Ik heb geen seconde spijt van dat jaar in Liverpool, op het mentale en fysieke vlak ben ik daar enorm vooruit gegaan. Ik wilde niet nog een seizoen in het buitenland zonder speelminuten, bij Ajax kan ik zorgeloos voetballen”, zegt Munsterman op de website van haar huidige club. “Ik had de keuze gemaakt dat wanneer ik niet aan spelen toe zou komen ik terug naar Nederland wilde, en dan het liefst bij Ajax. Ik wilde graag in Amsterdam wonen en Ajax is een hele mooie club waar ik Champions League kan spelen.”

Munsterman was niet de enige nieuweling bij de tweevoudig landskampioen, die afgelopen zomer een hoop belangrijke krachten kwijtraakte. “Het bevalt me heel erg goed hier, ik ben super gelukkig en kan weer met plezier voetballen. Het is een groep die goed met elkaar kan opschieten, ik heb het gevoel dat we een hecht vriendenteam kunnen worden. Ik voelde mij direct thuis. In tegenstelling tot bij Everton hoef ik bij Ajax niet te wennen. Soraya Verhoeven heeft me vanaf seconde één overal mee naartoe genomen, en Ellen Jansen ken ik nog van Twente. Zij hebben me zeker geholpen in het begin.”

Ajax won twee jaar op rij de dubbel (landstitel en beker) en de verwachtingen zijn opnieuw hoog voor de Amsterdammers. Dat weet Munsterman ook. “Ik ben hier gekomen om prijzen te winnen en we gaan gewoon weer voor de dubbel. Ik wil heel graag, maar na een minder jaar moet ik mezelf geen druk opleggen en de kansen pakken die ik krijg. We hebben een goede groep en ik denk dat ik belangrijk kan zijn voor het team.”

Foto: Marthe Munsterman (linksonder) in het shirt van Ajax

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)