Muus Visser bezorgt DVVA verdiende zege tegen Marken

In Amsterdam-Oost heeft DVVA een verdiende overwinning behaald. Tegen Marken speelde het elftal van Sjaak Tersteeg een uitstekend eerste half uur maar werden de mooiste kansen om zeep geholpen. In de tweede helft was Muus Visser verantwoordelijk voor de enige treffer van het inhaalduel en zorgde hij zo voor de 1-0 einduitslag. Doordat concurrent HBOK verloor staat DVVA inmiddels op de tweede plaats in zaterdag 2A, de achterstand op koploper AMVJ is één punt

DVVA-topscorer Arian van Diermen kon wegens een zakenreis deze week niet trainen en begon op de bank. Hierdoor vormde Bram Borst samen met Floris van der Geest het aanvalsduo bij DVVA. De gastheren begonnen goed aan de wedstrijd en kregen via Borst de eerste mogelijkheid, de aanvaller schoot echter naast. Na tien minuten hadden de bezoekers op voorsprong kunnen komen nadat Peter Baker een vrije schietkans kreeg.  DVVA-doelman Daan Waleson redde prima en zorgde er zo voor dat de 0-0 stand bleef staan.

foto 5 (4)

DVVA voetbalde uitstekend in de eerste dertig minuten en kreeg kans op kans. Maar Bram Borst, Floris van der Geest en Sjoerd Geers lieten enorme mogelijkheden onbenut. Marken hield met veel kunst en vliegwerk het doel schoon, zo werd de bal twee keer door de eilandbewoners van de lijn gehaald en kon doelman Schouten zich een aantal keren onderscheiden. Een kwartier voor de pauze werd het spel van DVVA rommelig  en hielden de gasten simpel stand tot de rust.

In de tweede helft viel de openingstreffer al snel. Muus Visser ontsnapte aan de linker kant en leek een voorzet te willen geven. Maar de trap van de middenvelder vloog schitterend over doelman Schouten heen en belande tegen het net. Visser over zijn treffer: “Hij zat er inderdaad lekker in. Maar het was geen bewust schot op doel. Ik wilde namelijk een voorzet geven en zag tot mijn grote vreugde dat die bal er in één keer in vloog.”

foto 3 (2)

Na de goal daalde het niveau van de wedstrijd en was er weinig meer te beleven voor de toeschouwers. Marken miste teveel bepalende spelers om het DVVA moeilijk te maken en de  Amsterdammers konden het goede spel van de eerste helft niet voortzetten. Na maar liefst acht minuten blessuretijd vond scheidsrechter Schram het mooi geweest en eindigde het duel in een 1-0 overwinning voor DVVA.

foto 1 (1)

De goal van Muus Visser tegen zijn oude club bleek dus de winnende te zijn. Visser: Ik ken alle jongens van Marken, dat ik dan de winnende goal maak is natuurlijk heerlijk. Verder speelden we weer een goede wedstrijd en gaat het de laatste weken uitstekend. Als we zo door blijven gaan kan dit seizoen wel eens heel mooi eindigen.”