Na 18 strafschoppen verliest FC Almere

Het is FC Almere vanmiddag niet gelukt om een ronde verder te komen in de nacompetitie. In Utrecht bij Odysseus werd de ploeg van Maurice Ligeon door strafschoppen uitgeschakeld. FC Almere speelt dus ook komend seizoen weer in de derde klasse. Na 120 minuten en achttien strafschoppen stond Almere met lege handen.

Vanaf het eerste fluitsignaal deden de ploegen maar weinig voor elkaar onder, zowel de thuisclub als Almere was herhaaldelijk voor het vijandelijke doel te vinden. Beiden coaches moesten deze middag wat spelers missen maar dit kon redelijk opgevangen worden.

25052013 ODY ALM 1

In de vijfde minuut was Almere dicht bij een treffer maar Nick Stots faalde alleen voor de keeper. De strijd speelde zich hoofdzakelijk op het middenveld af en was Odysseus wat feller zodat men meer balbezit kreeg en dat kwam Almere bijna duur te staan toen Torben Vrielink vrij kwam maar zijn inzet ging hoog over het doel van Almere.

In de achtste minuut kwam Almere dan toch op voorsprong toen op links de Odysseus verdediger zich verkeek op Mike de Blieck en hij op zijn beurt de score opende 0-1. Odysseus kwam hierna sterk terug en Almere kreeg het zwaar, diverse schoten konden maar net door Almere doelman Jeffrey Scheggetman verwerkt worden. Almere was in deze fase zeer slordig in de passing en dat gaf de thuisclub steeds weer de kans om via de zijkanten door te komen. Uiteindelijk pakte de Almeerders de draad weer op en kreeg Stots en Kluizenaar de kans om de voorsprong te vergroten maar de kansen waren aan hen niet besteed.

25052013 ODY ALM 2

Na de rust een nog feller Odysseus dat kennelijk graag snel zaken wilde doen maar steeds weer was Almere attent en liep de thuisclub achter de feiten aan. Halverwege de tweede helft moest Almere met 10 man verder toen Marcel Haselbekke zijn tweede gele kaart kreeg. In de opstelling werd iets geschoven en Almere hield vanaf dat moment aardig stand al moet gezegd dat de thuisclub behoorlijk wat mogelijkheden kreeg. Zowel Vrielink als Hopman faalden voor Scheggetman die een uitstekende wedstrijd keepte.

Met nog z’n tien minuten te spelen was Almere toch dicht bij de tweede treffer maar De Blieck kon het buitenkansje niet verzilveren en haalde Odysseus opgelucht adem. De tijd ging dringen voor de ploeg van Pieter van de Grift en men zette nog een tandje bij maar diverse mogelijkheden werden om zeep geholpen. Het venijn zat duidelijk in de staart want in de 88e minuut moest Almere toch zwichten toen uit een hoekschop een kopbal van Vrielink doelman Scheggetman van Almere te veel was 1-1.

Het bleef bij deze stand en moest er verlengd worden. De eerste verlenging was maar 4 minuten oud toen een Almere speler hard onderuit werd gehaald en kreeg  Havermans van Odysseus ook zijn 2e gele kaart en kon ook vertrekken. De resterende tijd van de verlenging waren over en weer nog kansen genoeg maar er vielen geen goals meer in deze toch wel aantrekkelijke wedstrijd.

De strafschoppen serie die volgde kwam Almere duur te staan want na achtien strafschoppen had de thuisclub het meeste geluk en scoorde er vijf en Almere bleef op vier treffers steken.

Een domper voor Almere dat een groot gedeelte van de competitie koploper was geweest in hun afdeling maar er uiteindelijk niets aan over hield en volgend seizoen maar moet proberen weer een poging te wagen!